Position: sygdoms > 9 >

manglende arbejde som følge af depression

   Omkring 14. 800 tusind amerikanske voksne lider af depression , ifølge National Institute of Mental Health . Depression er den hyppigste årsag til invaliditet blandt unge voksne i USA Mange mennesker med depression arbejde med succes i en række forskellige arbejdspladser . De kan dog nogle gange nødt til at tage tid ud på grund af deres tilstand , enten på grund af en stigning i symptomer eller til at søge mere intensiv behandling , end de kan modtage , mens de arbejder

årsager til manglende Work


Symptomer på depression , der gør arbejdet vanskeligt omfatter mangel på energi , mangel på motivation , konstant weepiness , irritabilitet , overdreven sovende eller søvnløshed , der forårsager overdreven dagtimerne søvnighed , svært ved at koncentrere og dårlig korttidshukommelse . Mennesker kan have svært ved at fokusere på deres arbejde eller kan glemme ting , de skal gøre . Deres arbejde kan forekomme sjusket . De kan have problemer med at få sammen med kunder eller kolleger . Sommetider mennesker har brug for at være indlagt i korte perioder til intensiv behandling .

Familie-og sygeorlov lov


Familie-og sygeorlov Act ( FMLA ) kræver omfattet arbejdsgiverne til at give kvalificerede medarbejdere til at tage op til 12 uger fri hvert år for fødslen af barnet eller på grund af et alvorligt medicinsk problem , såsom depression . Arbejdsgiverne skal have mindst 50 ansatte for at være omfattet af FMLA . Medarbejdere skal have arbejdet for deres arbejdsgiver i mindst 12 måneder og have arbejdet mindst 1250 timer i det forløbne år . Medarbejdere kan bruge FMLA hvis de har brug for tid sygemeldt på grund af depression .

andre blade


Medarbejdere , der ikke opfylder betingelserne for FMLA kan normalt bruge syge tid eller ferie tid , hvis de skal tage fri fra arbejde på grund af depression . Men det afhænger af den politik af arbejdsgiverne . Nogle arbejdsgivere tillader ansatte at tage orlov uden orlov , selv om de ikke opfylder betingelserne for FMLA , men arbejdsgiverne er ikke forpligtet til at gøre det .

Privacy

Arbejdsgivere har normalt formularer, som de beder medarbejderne at udfylde når du beder om medicinsk orlov , herunder i henhold til FMLA . For at tage en FMLA ferie , som regel ansatte har til en form udfyldt og underskrevet af deres behandlende læger . Men medarbejderne ikke at fortælle arbejdsgiverne , de har brug for en FMLA forlade på grund af depression, hvis de ikke ønsker at dele disse oplysninger. Arbejdsgivere kan forsøge at insistere på, at medarbejderne afsløre karakteren af deres helbredsmæssige problemer , når man tager forlænget syge eller andet tidspunkt orlov . Dog kan ansatte normalt afslå at give oplysninger og bare give et brev fra deres læge om, de har brug for tid ud på grund af en sygdom .

Americans with Disabilities Act

amerikanerne med Disabilities Act ( ADA ) forbyder arbejdsgivere at diskriminere imod medarbejdere med handicap, herunder depression . Arbejdsgivere kan ikke fyre medarbejdere, der lider af depression , bare fordi de er deprimerede . Arbejdsgivere kan instituttet og håndhæve fremmøde politikker og kan afskedige medarbejdere, der savner for meget arbejde til en eller anden grund , forudsat at de pågældende medarbejdere ikke opfylder betingelserne for FMLA . ADA kræver, at arbejdsgiverne til at ændre vagtplaner for handicappede medarbejdere , hvis nødvendigt , når du gør det ikke udgør en urimelig byrde for virksomheden .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------