Position: sygdoms > 9 >

Hvorfor kan jeg ikke tage ciprofloxacin hcl med mælkeprodukter ?

   Ciprofloxacin er et antibiotikum ordineret til behandling af forskellige infektioner , herunder urinvejsinfektioner og nogle tilfælde af akut bihulebetændelse ( inflammation af bihulerne ) . Det stof sælges under en række forskellige mærker , men er mest kendt under navnet Cipro . Uanset mærke , bør ciprofloxacin aldrig blive taget i kombination med mælk eller andre mejeriprodukter , der kan interagere med stoffet for at gøre det mindre effektivt

Du skal bruge: .
Varmt vand
. Antibakteriel sæbe .
Varmt vand.
Lille skål .
Ren vaskeklud .
Antibiotisk salve .

Hvad er Ciprofloxacin ?


Ifølge Bayers recept oplysninger , ciprofloxacin er et bredspektret antibiotika ( hvilket betyder at det kan dræbe eller hæmme en bred vifte af forskellige bakterier ) . Det er et af en klasse af lægemidler kaldet quinoloner , som angriber bakterier ved at binde sig til enzymer kaldet topoisomeraser . Topoisomeraser vind og slappe af DNA i løbet af replikation ( når en celle er at kopiere sin DNA før division ) . Ved at binde sig bakterielle topoisomeraser den ciprofloxacin stopper DNA- replikation og dræber bakterien .

Biotilgængeligheden af Ciprofloxacin


Biotilgængelighed er et mål for andelen af et lægemiddel gives til en patient , der rent faktisk når frem almindelige kredsløb i blodet. Hvis et lægemiddel administreres via IV , den har en biotilgængelighed på 100 procent . Hvis det er oralt eller via en anden rute , men kan nogle af lægemidlet molekyler ikke optages gennem tarmen foring , mens andre lægemidler molekyler kan nedbrydes og opdeles i leveren , så vil kun en brøkdel af stoffet molekyler nå systemisk omløb . Denne brøkdel er defineret som biotilgængelighed. Ifølge producenten , er Bayer AG , Cipro absolutte biotilgængelighed 70 procent .

Ciprofloxacin og Mælk


Bayer advarer patienter , at ciprofloxacin ikke bør tages sammen med mælk . I en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Clinical farmakologiske behandling i 1991 , gav forskerne patienter ciprofloxacin sammen med mælk eller yoghurt for at se, hvordan kombinationen ændrede stoffets effektivitet. Forskerne konkluderede, mejeriprodukter reducere biotilgængeligheden af ciprofloxacin ( den del , der når almindelige kredsløb ) med 30 til 36 procent , og den maksimale koncentration med 36 procent . Drikke mælk eller spise mælkeprodukter , mens du tager ciprofloxacin drastisk reducerer mængden af det stof , der rent faktisk vil nå blodbanen-det sted, hvor det skal

resistens over for ciprofloxacin

Ligesom med andre antibiotika . som penicillin , kan bakterierne udvikler resistens over for ciprofloxacin . Behandling en infektion med lav eller utilstrækkelig koncentrationer af et antibiotikum kan øge chancen for at bakterierne udvikler resistens , hvis koncentrationen ikke er høj nok til at forhindre mutanter , der er mindre modtagelige for antibiotika fra overlevende og dividere , vil disse mutanter videregive gener , der gør dem mindre modtagelige og befolkningen af bakterier kan blive mere modstandsdygtige over tid . Tager ciprofloxacin sammen med mælk eller mælkeprodukter nedsætter den maksimale koncentration af stoffet i blodet , og dermed øger chancerne for, at bakterier kan blive resistente .

Hvorfor Mælk reducere biotilgængeligheden af ciprofloxacin ?

Det er ment, at det calcium i mælken interagerer med ciprofloxacin molekyle der binder sig til det på en måde , der forhindrer det i at blive absorberet , og derfor er det også anbefales, at man afstår fra at drikke calcium-berigede appelsinsaft , mens du tager ciprofloxacin så godt. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of Pharmaceutical og Biomedical Analysis i 2010 , kasein ( et protein der findes i mælk ) kan også binde med ciprofloxacin og gøre det mindre effektivt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------