Position: sygdoms > 9 >

teenagere og blodtryk

   Mange teenagere ikke beskæftige sig med deres helbred , fordi de føler, at de er for unge til at opleve problemer . Dette er imidlertid ikke tilfældet i forhold til blodtrykket . Teenagere kan få forhøjet blodtryk , ligesom voksne . Derudover teenagere, der har problemer med højt blodtryk nu er mere tilbøjelige til at have alvorlige problemer som en voksen . Regelmæssig læge besøg for at overvåge spørgsmålet er nøglen til at forebygge problemer

Blood Pressure Key Vilkår


For helt at forstå de problemer, der er forbundet med forhøjet blodtryk , skal folk forstå de vilkår der er forbundet med blodtryk . Jo højere tal kaldes det systoliske blodtryk og repræsenterer toppen af hvert hjerteslag , mens det lavere antal kaldes diastolisk tryk , som repræsenterer den hvilepuls pres . En gennemlæsning af 130/80 ville have et systolisk række 130 og en diastolisk række 80 . At forstå, hvad disse tal repræsenterer , viser teenagere , at blodtrykket er direkte relateret til hjertet . Derfor kan problemer med blodtrykket negativ indvirkning på hjertet .

normalt blodtryk under 18


For børn under 18 år , er blodtryk baseret på percentilen diagrammer . Hvis et barn falder mellem den 90. og 95-percentil behandlinger for blodtrykket til hans højde og alder , er han anset for at være normal-høj eller pre-hypertension . Hvis et barn falder over 95 pct. -fraktilen for blodtryk , er hun anses for at have forhøjet blodtryk . For eksempel , ses som i figuren af National Institute of Health , en 13- årig i det 50. percentil af højde anses præ-hypertension , hvis hans systolisk når 122 . Men for en 17- årig i det 50. percentil af højde , er hun ikke på forhånd hypertension , indtil hendes systolisk når 125 .

Ældre Teenagere


Atten-og 19- årige er kategoriseret som voksne , når det kommer til blodtrykket . En optimal læsning for voksne er 120/80 . Dog aflæsninger op til 140/90 er ikke i farezonen for disse 18 og derover , selvom det anses for høj normal eller pre-hypertension . Som tallene gå højere , de sundhedsmæssige risici vokse . Ved en læsning af 180/110 , alvorligt risikoen for hjerteanfald , nyresygdom , slagtilfælde og død stiger. På den anden ende af spektret , kan en læsning nedenfor 50/35 resultere i en koma eller i sidste ende død .

Risikofaktorer og Konsekvenser af hypertension

Teenagere , der ryger , er overvægtige eller fede , ikke motion og /eller har en familie historie af hypertension er mere tilbøjelige til at udvikle sygdommen . Undertiden symptomerne på hypertension ikke manifest for år , men når de gør det , kan være alvorlige og omfatter slagtilfælde , hjerteanfald , nyresvigt , tab af synet , åreforkalkning ( åreforkalkning ) , hovedpine , svimmelhed , synsændringer , kvalme og næseblod . At behandle betingelsen , læger arbejder med patienterne ved at diskutere en passende øvelse rutine , planlægning sunde måltider og ordinering medicin . Teenagere, der tager deres tilstand alvorligt nu er mindre tilbøjelige til at lide under det i fremtiden .

Hypotension

I den anden ende af spektret er hypotension , eller lavt blodtryk, som kan være farligt , og det kan forårsage personen til at gå i koma . Især teenagere er ortostatisk hypertension , der er, når blodtrykket pludselig falder mere end 20/10 , når teen sidder eller står op . Som et resultat , ofte teen bliver svimmel og kan i sidste ende besvime . Læger er vant til at se problemet, men forlod ubehandlet problemet kan være alvorligt, idet det kan medføre besvimelse og død . Behandle problemet indebærer højere saltindtag , drikke masser af væske , ikke hurtigt stiger op fra en tilbagelænet position og være opmærksom på symptomerne , før et alvorligt problem opstår . Men , teenagere med dette spørgsmål er nødvendigt at drøfte problemet med deres læge for at formulere en egentlig individualiseret plan .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------