Position: sygdoms > 9 >

hvad der forårsager nysen & hoste ?

   nysen og hosten er lignende reaktioner , der tjener de samme grundlæggende formål for to forskellige dele af luftvejene . De er designet til at holde dette system så klar som muligt , og at behandle beslutsomt og voldsomt med irritation og forhindringer . Ikke desto mindre unormale forhold , herunder forskellige sygdomme og endda en fælles genetisk sygdom , der resulterer i en mærkelig sæt " krydsede ledninger , " kan udløse normalt sunde og naturlige nysen eller hosten reflekser .

Irritanter


Når enten halsen eller den nasale passager bliver irriteret af tilstedeværelsen af en uønsket objekt-en misswallowed stykke mad i halsen eller en partikel af støv i næsen-kroppen reagerer voldsomt på bortvise det pågældende objekt. I nysen , er irritation sanses af trigeminus nerven , som forvalter ansigts sensation og motorisk kontrol . Nerven sender et signal til hjernen til at optage de ansigtsmuskler og fremdrift luft gennem næsen , udkasterladning partiklen på omkring 100 miles i timen . I hoste , er det den laryngeale nerve , der sender signalet . Både hoster og nyser fremdrift luft meget hurtigt gennem systemerne , de er beregnet til at klare , og er designet til at fortsætte , indtil de ulovlige objektet er blevet fortrængt .

Sygdom


Der er faktisk ikke meget forskel mellem funktionen af en nys eller hoste forårsaget af sygdom ( som en forkølelse) og en normal , "sund " nyse eller hoste . Når du er forkølet , dit slimhinder udskiller meget mere slim i din næse , som din krop forsøger derefter at klare ved nysen . Desuden vil visse stoffer forårsage en unormal niveau af slim produktion i dem, der er allergiske , hvilket også vil føre til nysen af samme grund . Alvorlige sygdomme som tuberkulose , lungebetændelse og kighoste forårsage alvorlig betændelse og irritation i halsen , udløser hoste refleks .

fotiske Nys Reflex


Omkring en tredjedel af befolkningen også nyser efter pludselig udsættes for stærkt lys . Ifølge Scientific American , nu er de fleste eksperter egenskab , hvad hedder den fotiske nyse refleks til det nære fysiske nærhed af synsnerven-ansvarlig , blandt andet for sammentrækning af eleverne i høj lysforhold-til trigeminusnerven . Når synsnerven brande det elektriske signal til kontrakt eleverne , trigeminusnerven absorberer en del af det elektriske signal og bestiller en nyser. Den fotiske nyse refleks synes at være genetisk , og er autosomal dominerende , hvilket betyder, at omkring halvdelen af børn af en person med betingelsen vil arve den.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------