Position: sygdoms > 9 >

hvad er årsagerne til uønsket hårvækst ?

   Væksten i uønskede hår , eller hirsutisme , oftest er forårsaget af tilstedeværelsen af overdreven mandlige hormoner kaldet androgener , ifølge Mayo Clinic . Dog kan denne overskridelse af hormoner være resultatet af en anden sygdom eller tilstand . Ifølge Mayo Clinic , omkring 10 procent af kvinderne i USA lider af hirsutisme , men en kombination af medicinsk og egenomsorg foranstaltninger kan hjælpe med at behandle den betingelse . Men i nogle tilfælde er der nogen påviselig tilfældet.

Polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom ( PCOS ) er en ret almindelig hormonel lidelse hos kvinder i den fødedygtige alder . De fleste kvinder med PCOS har forstørrede æggestokke , som er dækket med små cyster . Udover store hår , omfatte andre symptomer acne , uregelmæssig menstruation og vægtøgning . Kvinder, der lider af PCOS har også ekstremt høje niveauer af androgen . Ifølge Mayo Clinic , er PCOS den mest almindelige årsag til uønsket hårvækst hos kvinder . Behandling for PCOS er rettet mod behandling af dens symptomer , såsom at tage p- piller til at regulere din menstruation og spise sundt . Nogle kvinder vælger at gennemgå hormon behandling for at modvirke de høje niveauer af androgener .

Cushings syndrom

Kvinder , der lider af Cushings syndrom er udsat for høje niveauer af hormonet cortisol , ifølge Mayo Clinic . Også kaldet hypercortisolism , Cushings syndrom opstår , når dit endokrine producerer for meget cortisol , det hormon, der produceres som reaktion på stress . Udover overdreven hårvækst , omfatte andre symptomer på Cushings syndrom væksten af en pukkel i nærheden af skuldrene , strækmærker på huden og afrunding af ansigtet . For meget stress eller endda for meget binyrebarkhormon medicin kan forårsage syndromet , forårsager en ubalance i dine hormoner og overtalelse hirsutisme . Behandlingen tager sigte på at bringe kroppens cortisol niveauer ned til det normale .

Andre årsager

Der er forskellige andre årsager til uønskede hår på kroppen . For eksempel er medfødt adrenal hyperplasi tilstand , hvor binyrerne producerer for meget androgen og ikke nok cortisol . Dette er en arvelig sygdom , der endda kan påvirke væksten og udvikling af børn , men også kan påvirke voksne . I nogle sjældne situationer , kan tumorer også forårsage uønsket hårvækst . Hvis disse tumorer er placeret i eller på æggestokkene , kan de udskille androgener . Endelig kan nogle lægemidler forårsage uønsket hårvækst , som danazol , som bruges af nogle kvinder med livmoder problemer, men dette er en meget sjælden årsag .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------