Position: sygdoms > 9 >

definition af medicinske model for handicap

   Modeller , der anvendes til at lette forståelsen af begreber . Den medicinske model for handicap fokuserer på fysiologiske og psykiske faktorer i forbindelse med handicap og i vidt omfang ignorerer sociale og miljømæssige faktorer , der kan bidrage til handicap . Social Security Administration ( SSA ) , stat Medicaid -programmerne , det amerikanske Department of Veterans Anliggender og kortfristede invalideforsikring udbydere udnytter den medicinske model for at gøre handicap afgørelser

Definition


Den medicinske model definerer handicap i medicinske termer , såsom diagnoser , symptomer og betingelser . Modellen fokuserer på , hvordan aspekter af en tilstand og dens symptomer bidrager til handicap . World Health Organization ( WHO ) definerer handicap som " enhver begrænsning eller mangel på evne til at udføre en aktivitet på en måde eller inden for det område betragtes som normal for et menneske . "

Nedskrivninger


Nedskrivninger henvise til specifikke spørgsmål bidrage med et handicap . For eksempel kan en person , der er handicappet på grund af skizofreni har funktionshæmninger inden for perception og tankeprocesser . En person , der har kroniske smerter kan have svært ved at flytte , som kaldes en bevægelseshæmmet .

Handicap


Et handicap er en ulempe for en individuel tilknytning til en svækkelse eller handicap . En person med skizofreni har et psykisk handicap , der er relateret til svækkelser i tanke forarbejdning og virkelighedsopfattelse . En person med begrænset mobilitet har et fysisk handicap i forbindelse med funktionsnedsættelse i evnen til at flytte.

Focus

Fokus for den medicinske model er at diagnosticere specifikke medicinske problemer og behandle dem gennem medicinsk behandling , såsom gennem kirurgi eller medicin . For eksempel kan en person med kroniske smerter skal behandles med opiater smertestillende midler. En skizofren kan behandles med antipsykotiske lægemidler .

Advarsel

henvisning alene på den medicinske model for handicap ignorerer mange andre faktorer i forbindelse med handicap . For eksempel kan personer med en psykisk sygdom bor i en stressende miljø, forværrer den psykiske sygdom symptomer . Dette specifikke problem kan ikke i tilstrækkelig grad behandles gennem medicin eller andre medicinske behandlinger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------