Position: sygdoms > 9 >

hvad er terapeutisk kloning bruges til ?

   Terapeutisk kloning er produktion af stamceller fra nukleare overførsel af patientens egne celler . Embryonale stamceller kan tage form af en af de forskellige celletyper , der udgør organismen , og en transplantation af specialiserede celler fra embryonale materiale kan reparere beskadigede væv i lider af mange sygdomme . Dog immunsystemet af patienten kan forventes at afvise transplanterede embryonale celler , medmindre terapeutisk kloning bruges til at gøre cellerne forenelig med patientens immunforsvar .

Du skal bruge:
dekongestant
. Antihistamin .
Øredråber .
Varmt håndklæde .
Hydrogenperoxid opløsning .
Pipette .
Luftfugter .
Tyggegummi .

Self-Transplantation


Find en immunologisk kompatible organ er en stor udfordring for enhver form for væv og organtransplantation . Med terapeutisk kloning , er patientens egne celler udvidet i en kultur medium og derefter genindført i patienten . Den procedure, reducerer risikoen for immunafvisning og det kan lette problemet med mangel på organer til transplantation . Det er nemmere at udføre selv-transplantationer af væv uden en kompleks organiseret struktur , men vellykkede forsøg har været gjort med oprettelsen af hele organer .

leukæmi


Leukæmi er en kræft i blodceller , at resultaterne fra leukocytter voksende og fungerer unormalt . Nogle gange kan de unormale celler ikke fjernes ved kemoterapi alene . I disse situationer eliminere læger unormale leukocytter og de eksisterende knoglemarv , der producerede dem ved hjælp af en aggressiv kombination af kemoterapi og strålebehandling. Bagefter , de indføre en prøve af knoglemarv taget fra en donor ind i patientens blodbanen . Terapeutisk kloning gør selv-transplantationer er muligt, at forbedre mulighederne for en vellykket behandling .

Degenerative sygdomme


Terapeutisk kloning har med succes behandlet adskillige degenerative sygdomme hos mus . For eksempel kan mus lidelser , der svarer til Parkinsons sygdom behandles med neuron implantater fra musens egne gener , lette rystelser og muskelstivhed musen oplevet på grund af neuron forringelse .
En lignende behandling kan kontrollere diabetes mellitus . i denne proces , celler differentiere i endokrine celler, der producerer mest bugspytkirtlen hormoner , herunder insulin

rygmarv Reparation

læsioner i rygmarven ofte resultere i permanent stamceller lammelse fordi beskadiget neuronale forbindelser er dybest set uoprettelig . Behandlinger for at vende lammelse forårsaget af rygmarven skaden er stadig i fremtiden, men rigelig forskning viser mulighederne for at anvende terapeutisk kloning til at reducere dannelsen af arvæv og regenerere beskadigede neuroner .

hudtransplantation for Burn ofrene

I modsætning til neuroner , dygtighed celler regenerere let . Men i tilfælde af brænde ofrene dette regenerering må ikke være hurtige nok . Brænd patienter risiko dehydrering og infektion som den naturlige heling langsomt provenuet fra det sunde væv mod de beskadigede områder . Men , test i mus påvise levedygtigheden af at bruge stamceller til at duplikere biologiske skridt , der finder sted i løbet af huden dannelse i embryoner. Denne procedure kan give en midlertidig lab-dyrket hud erstatning for brænde ofrene .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------