Position: sygdoms > 9 >

milde pancreatitis symptomer

  

Du skal bruge:
HEPA filter
. Klimaanlægget .
Pet allergi kosttilskud .
Pet skæl shampoo .
Cat børste .

Pancreatitis er betændelse i bugspytkirtlen , en kirtel placeret bag maven , der udskiller insulin og glykogen og enzymer at støtte fordøjelsen , ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse . Akut pancreatitis kan kræve akut behandling , især hvis de er forårsaget af galdesten . Dog kan milde symptomer være til stede i både akut og kronisk pancreatitis . Disse symptomer kan vare et par timer eller dage , og ofte tilskrives andre årsager . Søge lægehjælp , hvis flere af følgende symptomer varer ved.

Mavesmerter


Alvorlige mavesmerter er symptom mest forbundet med akut pancreatitis . Dog mindre invaliderende smerter i øvre del af maven , der varer i flere timer eller dage kan stadig være et nødopkald fra bugspytkirtlen . Vær opmærksom hvis smerterne er værre efter at have drukket alkoholiske drikkevarer eller spiser , især fed mad eller dem med højt fedtindhold . Desværre er manglen på smerte efter en akut episode ikke ensbetydende med, at bugspytkirtlen skade ikke fortsætter . Mangel på smerter kan betyde bugspytkirtlen ikke fungerer .

hævelse og ømhed


Nogle gange pancreatitis årsager abdominal hævelse , der er mør at røre ved, men uden de store smerter udstrålende til ryg , der ofte findes i den akutte fase . Selvom det ikke er diagnostisk af sig selv , bør abdominal ømhed , der er til stede i kombination med andre symptomer være et rødt flag .

Kvalme og opkastning


I de fleste tilfælde er denne form for kvalme ikke afløses af antacida eller andre løsninger. Hvis det udvikler sig til opkastning uden at lindre ubehaget , er det sandsynligvis ikke fødevarerelaterede . En behandling for pankreatiske inflammation er at afholde sig fra fast føde i et par dage . Om det hjælper , kan du overveje en diagnostisk test for at se om der er bugspytkirtlen engagement .

Vægttab

En manglende evne til at fordøje maden ordentligt kan resultatet, når bugspytkirtlen ikke producerer en tilstrækkelig forsyning af insulin eller fordøjelsesenzymer . Vægttab er et symptom på fejlernæring mest sandsynligt blive bemærket første , men fedtet afføring er også et almindeligt symptom , når bugspytkirtlen ikke fungerer korrekt .

feber, kulderystelser og træthed

Gennemgribende svaghed , sammen med feber , kulderystelser , eller følelse af uklarhed eller besvime er en uspecifik konstellation af symptomer, der kan være forårsaget af utilstrækkelig bugspyt , især i kombination med andre symptomer .

Behandling

Milde tilfælde af pancreatitis kan gå væk uden at se en læge , men ubehandlet svær pankreatitis kan have alvorlige , endog dødelig , resultater . For mildere tilfælde kan kostændringer og enzym kosttilskud være alt, der er behov for . Kirurgi kan være en mulighed i alvorlig sygdom , hvis galdegang er blokeret eller galdesten er til stede .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------