Position: sygdoms > 9 >

adrenale tumor & hårtab

   En binyrerne tumor er placeret på binyrerne . Hårtab i forbindelse med en adrenal tumor er ofte relateret til Cushing 's syndrom , et hormon forstyrrelse af det endokrine system

binyrerne

binyrerne er små kirtler placeret over hver nyre . Den centrale del af hver kirtel producerer adrenalin eller adrenalin og norepineprine . Den udvendige del af kirtel er ansvarlig for at producere steroider for kroppen .

Adrenal Tumor

Sund celler er designet til at vokse og erstatte gamle eller beskadigede celler i kroppen i et stærkt reguleret måde . Når der er en fejl i denne proces , cellevækst bliver overaktiv . Dette er , hvordan tumorer opstår . Tumorer kan være ondartede eller godartede .
De mest almindelige benigne binyrerne svulst kaldes en adrenal adenom . De fleste patienter oplever ikke nogen symptomer overhovedet . De mest almindelige maligne binyrerne tumorer skyldes kræftceller , der har spredt sig fra andre dele af kroppen via blodbanen . Kræft forekommer i binyrerne selv er meget sjælden .

Hårtab

Hårtab med en adrenal tumor kan være forbundet med Cushing 's syndrom . Cushings syndrom , også kendt som hypercortisolism , er en endokrin lidelse , der opstår, når en adrenal tumor fortæller kroppen til at frigive store mængder af hormonet cortical .

Cushings syndrom

Cushings syndrom ændrer en patients udseende drastisk på grund af overdreven cortisol i kroppen . Virkningerne kan være forskellige på forskellige mennesker . Generelle fysiske ændringer omfatter en tendens til at tage på i vægt , især i ansigtet , maven og ryggen , udtynding og svækkelse af musklerne i den øverste ben og arme , og udtynding af huden med strækmærker og let blå mærker . For kvinder , er almindelige bivirkninger, som ikke blot hårtab , men ansigtet hårvækst , akne og manglende menstruation . Børn vil vise fedme og dårlig vækst i højden . Ændringer i kroppen, såsom forhøjet blodtryk , træthed , svaghed , humørsvingninger , depression og øget tørst og vandladning er almindelige symptomer på Cushings syndrom . Rutinemæssige laboratorieundersøgelser ofte finde patienterne med at få høje hvide blodlegemer , højt blodsukker og lavt serum kalium . Hvis venstre ubehandlet , kan Cushing 's syndrom svække kroppen og øge følsomheden for sygdomme som lungebetændelse og tuberkulose .

Diagnose og behandling

De fleste tumorer er fundet på en CT eller MR -scanning . Det er kun nødvendigt at behandle en binyrerne tumor , hvis det giver problemer . Ellers kan patienten behov periodiske scanninger for at se tumor .
Behandlingen af en binyrerne tumor er kirurgisk fjernelse . Dette er imidlertid ikke muligt for alle patienter . Når en binyrerne tumor er fjernet , er det oftest gennem laparoskopisk kirurgi . En laparoskop er en lille fiberoptiske kamera, der kan indsættes i maven gennem et lille snit . Tumor kan resekterede inde i kroppen uden en stor nedskæring i huden . Tumor fjernes derefter gennem det samme lille snit .
Kirurgisk fjernelse af en binyrerne tumor kan løse alle de symptomer . Dog kan nogle patienter stadig opleve højt blodtryk . Andre kan være nødvendigt at tage steroider , indtil kroppen er i stand til at producere den igen . Kemoterapi og strålebehandling kan anvendes i forbindelse med operationen , og yderligere hårtab kan opstå som følge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------