Position: sygdoms > 9 >

om principperne for læring og hukommelse i psykologi

   Udviklingen af læring og hukommelse er et stort set forsket emne i psykologi . Mange psykologer dedikerer deres karriere for at forstå, hvad der sker med de enkelte neuroner i hukommelsen dannelse og hvordan hjernen som helhed arbejder for at reproducere indlært adfærd . Mange teorier er under spekulation , nogle mere troværdige end andre . Hukommelse er blevet opdelt i flere typer , herunder at arbejde hukommelse , langtidshukommelse og korttidshukommelse

Arbejde Hukommelse


Den definitionerne på typer af erindringer er overlappende og noget forvirrende . De fleste mennesker er fortrolige med kortsigtede eller arbejder hukommelse . Arbejde hukommelse bruges til opgaver , hvor du er nødt til at opbevare oplysninger lige længe nok til at bruge det . Opgaver vil omfatte laver simple matematik i dit hoved eller finde din vej gennem en mørk rum efter lysene slukkes . Arbejde hukommelse er gemt i præfrontal cortex i hjernen . Korttidshukommelse er en mere almindeligt forstået alternativ til samarbejdet hukommelse . Kortvarig eller arbejdende hukommelse gøre brug af " fonologiske loop " , en mekanisme, hvor vi gentagne gange øver hvad vi ønsker at huske ( såsom et telefonnummer ) , og " visuospatial skitseblok ", hvor vi visualiserer noget , vi ønsker at huske .

langtidshukommelsen


langtidshukommelsen er meget i stand . Det er umuligt at anslå, hvor mange oplysninger der kan lagres i langtidshukommelsen , og minder , der ikke har været adgang til år kan genkaldes umiddelbart . Der henviser til kort sigt hukommelse kan gå tabt permanent, kan selv en glemt langtidshukommelsen rekonstrueres hvis der er nok oplysninger er præsenteret .

Episodisk og proceduremæssige Memory


episodisk hukommelse is erindringer om begivenheder . For eksempel er erindringer om et bryllup eller reunion eller ferie episodisk erindringer . Omvendt proceduremæssige erindringer er erindringer om , hvordan man gør tingene . Spille et instrument og starte en bil er eksempler på proceduremæssige hukommelse . Ved at bruge fMRIs , der viser aktiviteten i visse områder i hjernen , har psykologer samlet beviser for, at episodisk erindringer er afhængige af hippocampus .

Implicit og eksplicit Hukommelse

Implicit erindringer forårsage ændringer i en persons adfærd uden at de klart husket . For eksempel, hvis du har en samtale med nogen , og der er musik spiller i baggrunden , kan du få den sang som blev spillet fast i dit hoved uden at kunne huske, hvor du hørte det . Eksplicitte erindringer er bevidst bemærkes , som når du forsøger at fortælle nogen , hvad du havde til aftensmad eller hvad film du har set for nylig .

Memory Consolidation

Meget forskning er udført på , hvordan erindringer formes og især hvordan de kommer fra arbejder på lang sigt hukommelse . Denne proces kaldes konsolidering . Den mest udbredte ordning for konsolidering er kendt som langsigtet potensering eller LTP . LTP er en neuronal mekanisme , hvor en neuron bliver bombarderet med en stor mængde stimuli . Dette overforbrug stimulation forårsager neuron til at være mere følsomme over for stimuli . Det vil sige, det neuron er nu forstærket. Potentiering kan vare i dage eller uger .

Den Engram

Psykologer er interesseret i den præcise neurologiske sti, hukommelse dannelse følger . Det er accepteret , at mange områder af hjernen er vigtige for indlæring og hukommelse , som hippocampus , amygdyla og cerebellum , men skader eller fjernelse af disse områder er ikke fuldstændig forhindrer indlæring eller hukommelse dannelse . Den vej, nye erindringer følge, er kendt som Engram . Det Engram kan opfattes som en fysisk repræsentation af minder. Richard Thompson , Keck professor i psykologi og biologi ved University of Souther California , brugte operant betingning og kemiske hæmning af de laterale interpositus kerne , eller LIP , at vise, at lillehjernen er ansvarlig for dannelsen af simple associative erindringer . Når Thompson og hans team afkølet eller bedøvede den LIP i kaniner , kaninerne stoppede lære at lave foreninger . Når LIP var funktionel igen, kaniner begyndte at lære , men de lærte i samme takt som kontrol kaniner , der viser, at læring ikke ske før den LIP .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------