Position: sygdoms > 9 >

hvad er EDTA blod ?

   EDTA ( ethylen diamin tetraacetic syre ) er en menneskeskabt aminosyre sprøjtes ind i blodbanen for at hjælpe med at reducere forekomsten af tungmetaller , såsom kviksølv eller bly . Ifølge American Heart Association ( AHA ) , disse metaller binder med EDTA til at skabe et stof , der forlader kroppen gennem vandladning . Fordi EDTA binder også med calcium , har forskerne foreslået, at det kan hjælpe genåbne blokerede arterier , men AHA siger, at det ikke er videnskabeligt bevist

Funktion


Ifølge The American Cancer Society ( ACS ) , tungmetaller kan nå toksiske niveauer i det menneskelige legeme og forstyrre normale funktioner . EDTA hjælper kroppen at nedbryde disse metaller og fjerne dem fra blodbanen . Siden 1960'erne har den amerikanske Food and Drug Administration ( FDA ) godkendt EDTA til behandling af tungmetalforgiftning .

Process


Den proces, hvor EDTA opsøger og lægger sig til mineraler i blodbanen er kendt som " kelation . "Brugen af EDTA er benævnt " kelation terapi . " De Mayo Clinic beskriver kelation terapi som et kursus på fem til 30 behandlinger , som hver især kan tage flere timer . ACS bemærker , at behandlingen har i nogle tilfælde taget op til 100 behandlinger over flere år . Patienterne ofte genoptage daglige aktiviteter efter hver behandling .

Teorier /Spekulationer


Forskere har hævdet , at EDTA kan forbedre blodgennemstrømningen og hjælpe med at forhindre hjertesygdomme og åreforkalkning . AHA heroverfor , at disse positive virkninger kan tilskrives livsstilsændringer-såsom diæt , motion og rygestop-at ledsage kelation terapi . ACS har tilføjet , at kelation behandling ikke har vist sig at helbrede kræft og faktisk kan øge risikoen for kræft .

Advarsel

AHA har konkluderet, at EDTA ikke er en helt sikkert alternativ til andre behandlinger , der konstaterer, at det kan forårsage knoglemarvsdepression , hjertearrytmier , allergiske reaktioner , nyresvigt og respirationsstop . Mayo Clinic bemærker også, at den umiddelbare bivirkninger omfatter sænket blodtryk , opkastning , kvalme , feber og hovedpine .

Folkesundhed Rådgivende

FDA har forbundet 11 dødsfald i U. S. med de to separate lægemidler kendt som EDTA : Endrate og Calcium Dinatrium Versenate . Førstnævnte er brugt til at behandle tungmetal forgiftning og sidstnævnte er godkendt til patienter med højt kalk i blodet . FDA har udstedt en Folkesundhed rådgivende for at undgå forveksling mellem de lægemidler , som allerede har vist sig fatalt i fem tilfælde , som i 2007 .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------