Position: sygdoms > 9 >

svømme blæresyndrom

   Svømmeblære syndrom er en sygdom almindeligt blandt bettas og andre fisk , som får dem til at have problemer svømning . Selv om det ikke er vanskeligt at behandle , skal det tages meget alvorligt , da de betingelser, der fører op til det kan være dødbringende , hvis venstre ubehandlet

Forklaring


Den svømmeblære , også kendt som gassen blæren , er en lille sæk i en fisk, der hjælper det til at opretholde opdrift . Hvis den fisk, bør være mere dynamisk, det sac puster , og hvis det skal være mindre kraftig , den sac tømmes . Når svømmeblære er påvirket , fisken balance er smidt ud og det kan ikke længere svømme ordentligt .

Symptomer


Symptomer på svømme blæresyndrom omfatte svømning på en underlig vinkel , flydende ukontrollabelt til toppen af tanken eller synker til bunds , og som er opført til at kæmpe meget , mens svømning . Nogle fisk kan have en bøjet ryg eller oppustet ud mave . Andre kan ligge omkring , knap flytter bortset fra lejlighedsvise gale streg til toppen for luft .

Årsager


Den mest almindelige årsag til svømmeblære syndrom er forstoppelse . Tarmene udvide og tryk på svømmeblære , fordrejende form af det . Andre mulige årsager omfatter virusinfektion , bakteriel infektion , skade og simple genetik . Globoid-formede fisk , for eksempel , er mere tilbøjelige til at svømme blæresyndrom fordi alle deres tarme er klemt op i deres underliv ved siden af svømme blæren .

Behandling

Mens behandling varierer , fastende de syge fisk til en par dage vil normalt gøre det trick . En god måde at hjælpe fiskens fordøjelse er at fodre den en halv frossen ært , der er for det meste består af fibre, og vil fremme opdeling i fordøjelseskanalen . Holde vandet rent og varmt , og hvis det stadig ikke virker , kontakt en dyrlæge .

Forebyggelse

Undgå fodring fisk fedtholdige fødevarer og tørre flager , som vil udvide i vand . Hvis tørfoder skal fodres , præ-sættetid maden før fodring . Prøv at holde tanken så rene som muligt , og overveje at bryde fodring tidsplan ned i flere små måltider om dagen i stedet for et stort måltid . Hvis fisken er syg fra infektion , en god , velholdt tank med høj kvalitet vand er dets stærkeste forsvar mod ondsindede patogener .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------