Position: sygdoms > 9 >

begavede børn & ADHD

   Definitionen af en begavet barn varierer noget i hele den akademiske verden . Borntoexplore. org bemærker , at de fleste kilder er enige om , at personer med en IQ på 130 eller derover er mest altid anses for at være begavet . At være begavet , kan dog være overset i stedet for andre diagnoser , såsom ADHD . At være begavet kan også eksistere side om side disse lidelser , hvilket gør korrekt diagnose vanskelig

tegn på at være Gifted


En begavet barn kan lejlighedsvis blive overset af forældre og andre voksne , fordi de ikke kan være bekendt med begrebet eller konceptet . Mange begavede børn , ifølge borntoexplore. org , udstille moodiness , frustration , høje energi-og glemsomhed . Mange begavede børn viser en kedsomhed med arbejde i klassen og kan handle ud for at afhjælpe denne kedsomhed . De kan være alt for overgearet og har en tendens til at dagdrømme eller uopmærksom til emner , som ikke er af interesse . Nogle begavede børn er også kræsne , og kan være alt for følsom , både fysiske fornemmelser og følelser .

Tegn på ADHD


Athealth. com rapporter om, at Attention Deficit Hyperactivity Disorder , eller ADHD , er det mest almindeligt diagnosticeret adfærdsforstyrrelse hos børn . School. familyeducation. com bemærker , at ADHD menes at være en neurologisk tilstand . Personer med ADHD har en begrænset mulighed for at kontrollere impulser . National Association for Gifted Children lister tegn på ADHD , på nagc. org , som urolig , impulsiv og har problemer med at vente på en tur . Athealth. com bemærker , at børn med ADHD kan være omkring 2-3 år bagud deres jævnaldrende med hensyn til sociale og følelsesmæssige udvikling .

Forskelle


Mens de to betingelser deler nogle træk , der er forskelle . Der henviser til en begavet barn kan blive påvirket til at betale opmærksomhed , når de foreligger sammen med et område med stor interesse eller udfordrende emne , vil et barn med ADHD normalt ikke har nogen ændring i evnen til at fokusere netop på grund af emne eller udfordring-niveau forandring . National Association for Gifted Children , at begavede børn har evnen til at multitaske , mens du stadig er opmærksom på flere ting på én gang . Et barn med ADHD , men ofte går glip af oplysninger på grund af manglende evne til at fokusere .

fejldiagnoser og Dual Diagnoser

På grund af lighederne mellem ADHD og være begavede , er børn, der er begavet ofte fejldiagnosticeret som havende ADHD . En præcis diagnose er vigtigt at vide , om et barn skal behandles for ADHD eller ej . Borntoexplore. org nævner , at skolesystemerne kan have ressourcer til rådighed for en korrekt vurdering af barnet . Hvis ikke , bør kvalificerede psykologer kunne vurdere et barn med afprøvning, herunder Torrence Test for Kreativitet . Mens fejldiagnoser findes, nogle børn display adfærd for både ADHD og Begavelse . Dobbelt diagnoser kan gives efter en grundig vurdering fra uddannede psykologer .

Behandling

ADHD kan behandles med adfærdsterapi , medicin eller begge dele. Mange forældre kan placere deres børn på ordineret medicin , såsom Ritalin eller Adderall , med henblik på at kontrollere ADHD symptomer . Mens medicin kan arbejde for begavede børn , borntoexplore. org tyder på, at begavede børn kræver en miljøændringer snarere end medicin. For begavede børn , springe en klasse eller at blive placeret i mere udfordrende klasser , såsom ære , avanceret placering eller særlige programmer for begavede hjælper udfordre begavet barn mere end almindelige kurser kan .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------