Position: sygdoms > 9 >

biologi diabetes

   Diabetes mellitus , ofte benævnt som diabetes , er en sygdom karakteriseret ved at have højt blod- glucose niveauer . Raske mennesker er i stand til at bruge denne glukose , fremstillet af den mad , vi spiser , til energi , mens en diabetiker ikke er i stand til at absorbere den glukose ind i deres celler . Hormonet insulin er involveret i den blodsukkersænkende absorptionsproces , og afhængig af, hvilken type diabetes , er der en fejl et sted i personens insulin-system

Diagnose

Diabetes er hyppigst diagnosticeret med en otte -timers fastende blod-glukose test . Det kan også blive diagnosticeret ved tilstedeværelsen af glukose i urinen . Når der er for meget glukose i blodet , det overskydende "udslip over " i urinveje og bliver elimineret . Disse afprøvninger , i kombination med diabetes symptomer , tjene som en positiv diagnose . Symptomerne omfatter hyppig vandladning , ekstrem sult og tørst , usædvanlig træthed og irritabilitet , og usædvanlig vægttab .

Type 1

I en sund person , producerer beta-celler i bugspytkirtlen insulin , et hormon , der giver blod glukose ind i vores celler , som tillader vores krop at anvende eller lagre energi fra den mad, vi spiser . Bugspytkirtlen af en type 1 diabetes er i stand til at producere insulin . Denne type diabetes opstår oftest hos børn , men det kan ske på alle alderstrin . En type 1 diabetes kan leve et fuldt liv , men er nødt til at håndtere sygdommen med insulinindsprøjtninger .

Type 2

Type 2 diabetikere også mangler evnen til at lade blodsukker i deres kroppens celler , men de gør producere insulin. I dette tilfælde , af grunde som ikke helt forstået det organ, ignorerer den insulin, der er produceret , hvilket er grunden til Type 2 er kendt som " insulin-resistent " diabetes . Overvægtige mennesker er i høj risiko for at udvikle type 2 -diabetes , som er dem , der er fysisk inaktive . Type 2 -diabetes , der anvendes til at forekomme hyppigere hos voksne , men det er også nu almindelige i alle aldre kategori .

Andre typer

Svangerskabsdiabetes kan udvikle under graviditeten, men ofte går væk efter fødslen af barnet. Det menes at være forårsaget af hormoner i graviditeten . Dog kan disse patienter være på et højere risiko for at udvikle type 2 -diabetes i fremtiden . Andre mere sjældne former for diabetes skyldes genetiske abnormiteter i bugspytkirtlen celler , hvilket resulterer i utilstrækkelig insulin produktion visse former for medicin , eller nogle infektioner

Kan jeg få diabetes

Diabetes er ikke en smitsom sygdom . ? . Arvelighed er helt sikkert involveret, så hvis diabetes kører i din familie , du har større risiko for sygdommen . En anden væsentlig risikofaktor , navnlig for Type 2 , er fedme , hvilket er noget du kan kontrollere . Så hvis du har en familie historie af diabetes, kan du reducere din risiko ved at styre din vægt , spise godt , og som udøver regelmæssigt og ikke at ryge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------