Position: sygdoms > 9 >

hør effekt på low- density lipoprotein

   Sænkning niveauerne for skadelige low-density lipoprotein ( LDL ) er afgørende for hjerte-kar- sundhed . Statiner er en gruppe af lægemidler sædvanligvis ordineres til reduktion af LDL kolesterol . Desværre , ca 25 procent af patienterne ordineret statiner stoppe dem på grund af bivirkninger . Tilføjelsen af hør til kosten kan hjælpe disse patienter , samt andre, der er interesserede i at forebygge hjerte-kar- sygdomme , reducere deres blodets indhold af low-density lipoprotein

Kolesterol


Kolesterol er et voksagtigt fedt, der sker i blodet af stoffer kaldet lipoproteiner . De to store typer af lipoproteiner er low-density lipoprotein ( LDL ) og high- density lipoprotein ( HDL ) . LDL anses for at være "ond ", fordi det er den type kolesterol , der akkumulerer på væggene i arterierne . Det plaques , der udvikler kan forårsage hjerteanfald eller et slagtilfælde . HDL kaldes at være " gode kolesterol ", fordi det menes at være ansvarlig for transport kolesterol væk fra arterier og til leveren , så den kan fjernes fra kroppen .

Hør


Hør er en etårig plante , der har haft mange anvendelser gennem historien . Fibrene fra planten har traditionelt været brugt til at lave linned . Den hørfrø , også kendt som hørfrø , indeholder ernæringsmæssigt gavnlige stoffer og har længe været brugt af mange kulturer til medicinske formål . Flaxseeds indeholder fibre , protein , essentielle fedtsyrer , specielt alfa-linolensyre ( ALA ) , og lignaner ( kemikalier , der efterligner den menneskelige hormon østrogen . ) Det fremgår, at fiberindholdet og ligander er ansvarlige for at sænke kolesteroltallet .

Fiber og LDL


flaxseeds er højt i både opløselige og uopløselige fibre . To spiseskefulde knust hørfrø indeholder 4 gram kostfibre . Uopløselige fibre forbliver intakt , som det fungerer at hjælpe med at flytte affald gennem tarmsystemet . Opløselige fibre er den type , der bindes til kolesterol i blodet og hjælper med at fjerne det fra kroppen . Forskning har vist, at for hver 1 til 2 forbruges gram opløselige fibre dagligt , low-density lipoprotein gå ned 1 pct . I modsætning til de frø , ikke hørfrøolie ikke indeholder fibre .

Lignaner og LDL

Lignaner er naturligt forekommende planteøstrogener ( plante østrogen ) , der ligner menneskets østrogen . Flaxseeds indeholde cirka 100 gange mere lignaner end andre fødevarer . Secoisolariciresinol diglucoside ( SDG ) er den specifikke phytoøstrogen impliceret i at sænke kolesterol . Ifølge en undersøgelse offentliggjort af American Heart Association , reducerer SDG højt kolesterol- relaterede åreforkalkning ved at reducere total og LDL kolesterol og øge HDL -kolesterol . I modsætning til de frø , ikke hørfrøolie ikke indeholder en betydelig mængde lignaner .

Formularer og Dosering

Hørfrø findes i mange forskellige former , herunder hele frø , jord frø og hørfrø olie. Det er flaxseeds , snarere end hørfrøolie , der har vist sig at sænke LDL-kolesterol . Hele frø kræver slibning før indtagelse . Ellers ville kroppen være i stand til at optage næringsstofferne. De aktive ingredienser i frøene nedbrydes hurtigt , når de udsættes for miljøbelastninger, som varme og lys . Derfor bør frøene fortæres inden 24 timer efter slibning . En spiseskefuld hørfrø to til tre gange dagligt eller 2-4 spsk gang om dagen er de anbefalede doser .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------