Position: sygdoms > 9 >

anvendelse af fugtige forbindinger i såret sengen

   For år , sårpleje teori kredsede ideen om, at en såret bør holdes tørt . Tanken var , at et fugtigt miljø tangeret en øget chance for infektion . Takket være George Winter 's forskning i 1960'erne , har fugtig sårheling blevet en fast bestanddel i sårpleje dag

Historie

George Winter , er en britisk-født læge , kendt som pioner for fugtig sårheling . Hans forskning har vist, at sår , som blev holdt fugtige helede hurtigere end sår , som blev holdt tørt og mulighed for at skurv over . Han udførte sin forskning ved at skabe sår på ryggen af svin , og forsøgte at helbrede dem ved enten en fugtig eller tør metode . Hans forskning er stadig gælder i dag , som fugtig sårheling er stadig den foretrukne metode til behandling af læger og sårpleje eksperter over hele verden .

Fordele

Der er mange fordele for fugtig sårheling , med det vigtigste af Selvfølgelig er faldet helbredende tid og risiko for infektion . Dette opnås ved at tillade nydannede hudceller til at flytte på tværs af såret mere frit . Ikke alene er fugtigt miljø vigtigt , sårbunden temperatur er også en vigtig faktor . Det er her den nye tidsalder af forbindinger er så afgørende . De er designet til at stå på et sår op til syv dage , og dermed bidrage til at opretholde en høj sårbunden temperatur og en optimal heling miljø .

Dressing Typer

Der er mange dressing typer derude , som enten hydrat en tør sår seng eller absorberer overskydende dræning og samtidig opretholde en fugtig sår seng , så kun det grundlæggende vil være omfattet

hydrogeler : Disse er præ-fugtede ark polymer geler er oprettet med det ene formål at fugtgivende et sår seng. Disse kan bruges til at løsne og Debridér dødt væv og /eller pus , men er ikke traumatisk for let smuldrende granulationsvæv , der er afgørende for sårlukning .

Alginater : Disse er meget absorberende forbindinger faktisk består af tang komponenter . Når ekssudat kommer i kontakt med denne dressing , viser det sig at en gel , der kan fortsætte med at absorbere dræning og samtidig holde såret fugtigt

Hydrokolloider : . Disse svarer til Alginater i , at de kan absorbere en moderat mængden af dræning og samtidig opretholde en fugtig sår seng . Fordelen ved at bruge denne type bandage er, at de typisk er selvstændige sammenhængende og behøver ikke en sekundær forbinding for at holde det i såret .

Teorier /Spekulation

Forskning har vist, at hyppigere en dressing er ændres, jo mere temperatur sårbunden ( husk , huden kan normalt opretholde kropstemperaturen , men et sår er dybest set et hul i huden ) er sænket , ifølge journalofwoundcare. com . Nyere bandager kan absorbere en moderat mængde dræning og samtidig holde såret fugtigt på samme tid . Dette eliminerer behovet for flere bandageskift om dagen, således at såret temperatur til at blive forhøjet . Dette skaber et optimalt miljø for sårheling og give det den bedste chance for at helbrede .

Overvejelser

Det vigtigste overvejelse , når de vælger den rigtige forbinding for at holde et sår seng fugtigt er størrelsen af dræning såret producerer . For eksempel bør en hydrogel ikke placeres i et sår , som producerer en moderat til stor mængde dræning . Sårbunden vil være fugtig , men så vil den peri-sår , som kan øge størrelsen af såret , og kan øge risikoen for infektion . Hydrogeler bør kun anvendes, når der er lidt at ingen dræning . Alginatfibre /Hydrokolloider bør overvejes , hvis der er en moderat mængde drænvand , der kommer fra såret . Hvis du har prøvet disse muligheder, og såret er stadig udblødt med flere bandageskift per dag , så andre muligheder bør overvejes , såsom undertryk terapi . Dette giver enten konstant eller intermitterende sug på et sår , fjernelse dræning og snavs fra såret sengen , og hjælper med at lukke såret hurtigere end med traditionelle forbindinger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------