Position: sygdoms > 9 >

candida fækal symptomer

   Mange mennesker lider af svampe-og gær infektioner ( candidiasis ) , der spænder fra overfladisk drosler infektioner i munden og urogenitale områder, systemiske gær infektioner , der kan påvirke hele kroppen . Candidiasis er forårsaget af en overproliferation af Candida gær , især Candida albicans . Selvom symptomerne kan manifestere sig i næsten ethvert område af kroppen , systemisk Candida infektion stammer i tarmen og er fundet i fæcesprøver

Candida albicans


Candida albicans er en svamp mikrobe fundet almindeligt i mave- tarmkanalen . Fecal stikprøver for de gær har fundet , at så meget som 90 procent af befolkningen har Candida gær i tarmen . I en sund person dette bør ikke medføre nogen symptomer overhovedet , så længe fordøjelsessystemet flora er fortsat afbalanceret . Men for dem med sænket immunitet-især de ældre eller de udviklingslandene-det kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer. Selv i et ellers rask person , kan en mangel på gavnlige bakterier i tarmen ( som kan være forårsaget af et kursus af antibiotika ) tillader Candida albicans til over-formere og forårsage dårligt helbred .

Candida Symptomer


Systemisk candidiasis oprindelse i tyndtarmen , og det typisk producerer en række ubehagelige symptomer, lokale til fordøjelsessystemet . Almindelige symptomer omfatter fødevarer overfølsomhed eller irritabel tyktarm , således at enhver indtagelse af mad forårsager smerte og oppustethed . Det er også ofte fører til uforklarlige diarr¨¦ .
Andre rapporterede symptomer på systemisk candidiasis omfatter uforklarlige træthed , manglende energi og depression . Ud over at kunne lider klage af et vilkårligt antal fysiske lidelser , der spænder fra vedvarende hududslæt og kronisk bihulebetændelse til smertefulde infektioner og decharge omkring fingernegle .

Fækal Symptomer


Selvom Candida gær uundgåeligt til stede i afføringsprøver af de berørte personer , de er faktisk ikke synlige i afføringen , og at de ikke fremstår som en hvid udledning svarende til oral eller vaginal trøske . Candida fecal symptomer ikke udgør en sammenhængende billede , og de som regel til stede som en tilsyneladende generisk utilpashed , dvs diarré .

Candida infektion har også været forbundet med alvorlige tarmen lidelse Crohns sygdom . Crohns syge kan finde blod i afføringen , men dette i sig selv er ikke et symptom på Candida -infektion .

Candida-induceret diarré

Kronisk diarré selv kan udgøre en alvorlig sundhedsrisiko for immunsupprimerede , ældre eller børn . En undersøgelse i The Lancet i 1976 fandt , at candida spredning i mave- tarmkanalen resulterede i kronisk diarré i form af vandige afføringer kombineret med mavekramper . En anden Lancet undersøgelse fra 1991 , fandt Candida at være en væsentlig årsag til diarré hos ældre . Candida-induceret diarré er også fundet at være en alvorlig sundhedsrisiko i udviklingslandene, hvor hiv og aids er udbredt .

Diagnose og behandling

Når diagnosticeret , kan candidiasis behandles effektivt med svampemidler ( f. eks nystatin ) . Men det kan være vanskeligt at sikre en diagnose for systemisk candidiasis , da dens symptomer ofte tilskrives vagt til irritabel tyktarm og venstre ubehandlet .

En candida infektion vil vise sig i en fækal prøve under laboratorieforhold , det er ikke synligt for det blotte øje . Synlige hvide partikler eller blod i afføringen er ikke tilskrives Candida infektion , og skal sendes til laboratorieundersøgelse.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------