Position: sygdoms > 9 >

define retinoider

   Retinoider er den klasse af små molekyler , der indeholder A-vitamin og dets slægtninge . Mere end 1. 500 retinoider er blevet identificeret. Nogle forekommer naturligt , men de fleste er syntetiske . Retinoider har tiltrukket stor interesse for deres anti-cancer og hud reparation egenskaber , og de spiller en vigtig rolle i vision og

Struktur og Opløselighed


Alle retinoider dele visse molekylære funktioner . De har dobbeltbindinger , der gør dem følsomme over for lys og iltning , som giver dem deres vigtige roller i et syn og beskyttelse af huden . De fleste retinoider er " amfifile ' ", hvilket betyder , at en del af strukturen er hydrofile ( vand-elskende ) og en del er vandskyende ( vand-frygtede ) . Dette giver retinoider visse vaskemiddel-lignende egenskaber : De kan bryde op olie og fedt film . Dette har stor betydning for retinoider »biologisk aktivitet , fordi cellemembraner omfatte fedtet film , der kan blive forstyrret på denne måde . De toksiske effekter af vitamin A overdosis kan medieres delvist ved denne ejendom .

Metabolisme


Alle biologisk aktive , produceres naturligt retinoider er benævnt A-vitamin Mest almindeligt , at udtrykket betegner en af tre kendte retinoider : nethinden , retinol eller retinsyre . Kroppen kan høste disse former for vitamin A fra animalske fødevarer kilder som lever , mælk og æg , og fremstilling A-vitamin fra prækursor molekyler kaldet carotener , der findes i grøntsager som gulerødder og græskar . Selv retinoider er amfifile under biologiske betingelser hydrofobe egenskaber dominerer : Ligesom vitaminer D , E og K , skal retinoider indtages med en olie eller fedt for at blive optaget i kroppen . Når de transporteres fra lageret i leveren til aktive steder rundt i kroppen , er retinoider pakket i specialiserede proteiner , som beskytter dem mod vand i blodet .

Rolle i Vision


Retinoider deltage direkte i det visuelle system , især i aktiveringen af celler, der kaldes " stænger ", som støtten i nattesyn . Retinoider er lys-følsomme, og de strukturelle ændringer i retinoid -holdige molekylære komplekser , når de rammes af lys er der i sidste ende udløse nerve signaler, der rejser til hjernen , der skal fortolkes som vision .

Rolle i Hud

A-vitamin er en antioxidant og hjælper med at forhindre skader på huden væv . I modsætning til kollagen og andre store molekyler , kan retinoider blive absorberet i huden fra cremer og andre aktuelle programmer . Ultraviolet ( UV ) lys nedbryder retinoider , så sollyset dræner huden af vitamin A. vitamin effektivt kan erstattes ved brug af en fugtighedscreme som indeholder et retinoid . Retinoider anvendes på huden , ikke ud til at være overført til blodbanen , så sandsynligheden for retinoid toksicitet som følge af udvortes brug er lav .

Rolle i behandlingen af kræft

A-vitaminmangel fører til en øget følsomhed over for kræft , og omvendt , som blev revideret af Dragnev og kolleger i " The onkologer , " høj grad af retinoider har været anvendt klinisk til forebyggelse af sekundære tumorer i mange kræftformer , herunder kræft i lungerne , hud , lever og nyre . Fordi den naturlige retinoider er giftige på de høje niveauer er nødvendig for at se en kemoterapeutiske effekt , har hundredvis af syntetiske retinoider er designet til at interagere med kræftceller og langsom deres unormal vækst og samtidig medfører færre skader på raske celler ved høje koncentrationer end den naturlige retinoider .

Toksicitet og Mangel

Selvom retinoider tjene mange positive funktioner , i dette tilfælde er det bestemt muligt at have for meget af en god ting . Da A-vitamin lagres i kroppen , kan overskydende beløb opbygge og forårsage synsforstyrrelser, kvalme , hårtab og hæmmet vækst . Selv om A-vitaminmangel er sjælden i USA og andre lande , hvor fødevarer er i rigelige mængder , kan det forekomme i tilfælde af yderst begrænset indtagelse gennem føden. Symptomerne omfatter tør , skællende hud og reduceret nattesyn . Altid konsultere din læge før du begynder , ændrer eller ophørende nogen medicin , herunder vitamintilskud .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------