Position: sygdoms > 9 >

farvede kontakter & øjenproblemer

   Farvede og tonede kontaktlinser er tilgængelige for folk, der har brug for kontaktlinser og for dem med 20/20 vision . De ændrer farven på hornhinden og er blevet populære mode tilbehør. Men , farvede kontaktlinser , uanset om de er receptpligtige , kan forårsage de samme øjenproblemer som normale kontaktlinser

Overfølsomhed


Nogle mennesker er ude af stand til at bære kontakter på alle på grund af overfølsomhed i øjnene , hvilket fører til rødme i øjet . Røde øjne sker der, når blodkar i øjet spile , hvilket gør dem røde. Overfølsomme øjne kan være irriterede ved at have noget som en kontaktlinse i konstant kontakt med dem .

Følsomhed


Iført farvede kontaktlinser kan medføre, at øjet til at udvikle en følsomhed enten at den løsning , at du holder dine linser i , eller til det lag af slim , der udgør på overfladen af linsen . Dette vil ofte føre til reduceret linse bevægelser og en øget grad af slim på øjet selv. Følsomhed kan bekæmpes ved ikke at bære linserne i en periode .

Corneal Slidstyrke


Corneal slid opstår , når hornhinden er slidt ned i den periode, hvor øjet tilpasser sig iført farvede kontaktlinser , især hvis linsen er ikke korrekt monteret . Corneal slid medfører en stor mængde af smerte , samt rive på overfladen af øjet. Øjet kan have brug for en eyepatch , samt anvendelsen af antibiotika . Leaving kontaktlinser i alt for mange timer om dagen kan være en årsag til hornhinde slid . Den maksimale længde af tid en kontakt kan bæres afhænger helt af , hvilken type linse .

cornea-ulceration

Iført farvede kontaktlinser forbi den anbefalede maksimale tid kan også forårsage cornea ulceration , især når tilbage i natten . Forkert opbevaring og rengøring af linser kan også være en årsag . Linser kan let rengøres ved at være gemt i rengøring løsning , når de ikke bliver slidt . Cornea- ulceration opstår , når et åbent sår formularer på overfladen af hornhinden. Dette kan være yderst smertefuldt . Hvis venstre ubehandlet en sår på hornhinden kan forårsage tab af øjet . Sår, som hudafskrabninger , kan behandles med eyepatches og behandling med antibiotika.

Overvejelser

I alle tilfælde , det første skridt i behandlingen af problemer relateret til at bære farvede kontaktlinser er at fjerne linsen og ophører med at bære det . Farvede linser bæres som modetilbehør måske ikke har været korrekt monteret . Altid have en optometrist passer dig med kontaktlinser , uanset om de er receptpligtige . Ikke-receptpligtige farvede kontaktlinser , som ikke er monteret af en øjenlæge er mere tilbøjelige til at forårsage problemer og bør ikke have tillid til .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------