Position: sygdoms > 9 >

højdosis progesteron behandlinger mod kræft

   Progesteron er et hormon naturligt udskilles af ovarierne i løbet af en normal menstruationscyklus . En mangel på progesteron til at modsætte sig virkningerne af østrogen på livmoderen kan føre til en unormal vækst af celler ( en præcancerøse tilstand kendt som endometriehyperplasi ) . Dette kan resultere i endometriecancer eller kræft i livmoderen , hvis venstre ubehandlet . Højdosis progesteron kan gives til kvinder for at forebygge denne tilgroning i at udvikle til kræft , eller i de tidlige stadier af kræft , hvis operation for at fjerne livmoderen ikke er en mulighed .

endometriecancer


Endometriebiopsier karcinom sker især efter overgangsalderen, men der er stigende forekomst hos præmenopausale kvinder på grund af risikofaktorer såsom fedme , diabetes og højt blodtryk . Omkring 30 procent af tilfældene for endometriehyperplasi fremskridt endometriske karcinom , så behandlingen af valg er som regel fuldstændig hysterektomi og fjernelse af æggestokkene .

Hvis du er præ-menopausale eller ikke kan opereres af andre grunde , som måske ikke være acceptabelt for dig , så højdosis progesteron kan bruges til at udskyde behovet for kirurgi .

Symptomer af endometriecancer


Det mest almindelige symptom på endometriecancer er blødning efter overgangsalderen . Andre symptomer omfatter usædvanlig blødning fra skeden , bækkensmerter , smerter under samleje , smertefuld eller vanskelig vandladning og blødning efter samleje . Hvis dette sker, er det vigtigt at se din gynækolog .

Effekter


Det er vigtigt at modtage behandling så tidligt som muligt, da høje doser progesteron behandling af endometriehyperplasi har den bedste responsrate, med en høj procentdel af regression til normale celler , efterfulgt af tidlig behandling af endometriecancer karcinom og optræder igen .

Kliniske forsøg har vist, at beviser for sin effektivitet på tilbagevendende endometriecancer er ikke godt . På det tidspunkt de fleste patienter har gennemgået kirurgi og kemoterapi . Højdosis progesteron kan anvendes som palliativ behandling i tilbagevendende endometriecancer , men det gør ikke helbrede den . Uanset stadie Deres sygdom er på , er det afgørende at holde sig til opfølgende aftaler lavet til dig .

Andre anvendelser

Progesteron anvendes i p-piller ved lavere doser , og i hormonsubstitutionsbehandling, hvor dens tilstedeværelse kan hjælpe med at beskytte dig mod livmoderkræft efter menopausen .

Side Effects

Bivirkninger kan omfatte brystspænding , bryst lækage , hårvækst , hårtab , vægtstigning , vægttab , gennembrud blødning , kvalme , søvnløshed , gulsot og vaginal spotting . Hvis du tager høje doser progesteron og er bekymret over eventuelle bivirkninger , bør du diskutere dem med din læge .

Alvorlige bivirkninger

lejlighedsvis alvorlige bivirkninger omfatter blodpropper . Risikoen for udvikling af blodpropper er langt højere , hvis du ryger , så hvis du ryger , din læge vil sandsynligvis kraftigt opfordre dig til at stoppe .

Der er en øget risiko for brystkræft , slagtilfælde , hjerte angreb og blodpropper i lungerne hos postmenopausale kvinder i alderen 50 til 79 , og øget risiko for demens hos kvinder ældre end 65 , når det anvendes i kombination med østrogen i fem år . Hvis du er postmenopausale , bør du diskutere dette med din læge , som kunne diskutere andre muligheder , såsom kirurgi .

Hvis du er diabetiker , kan du opleve besvær med at kontrollere blodsukkeret . Omhyggelig overvågning af din medicin er nødvendig , og det kunne have tages op til revision .

Overvejelser

Der er progesteron receptorer i brystkræft , så din læge vil normalt undgå progesteron , hvis du har haft brystkræft i fortiden .

Progesteron bør ikke anvendes til at forebygge hjertesygdomme eller demens .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------