Position: sygdoms > 9 >

hvad der gør voks i en øre ?

   Ørevoks eller cerumen er en normal del af livet . Alle har nogle , men har for meget kan medføre ubehag eller endda høretab . Vær opmærksom på farlige symptomer og om nødvendigt rense dine ører på en sikker , læge-anbefalet metode til at undgå smertefulde ørevoks oprustning . Selvom ørevoks produceres af kroppen som en form for beskyttelse , lejlighedsvis , vil folk producerer for meget og får brug for en læges hjælp til at komme ørevoks under kontrol

Beskrivelse


Ørevoks er hovedsagelig skabt af kroppen til at beskytte trommehinden . Voks fælder partikler og andet affald , inden det kan nå det indre øre kanalen . Ørevoks ofte løser sig-at bevæge sig rundt , når du tygger eller flytte din kæbe eller få renset ud i bruseren . Det er en almindelig misforståelse , at ørevoks er fremstillet af dybt inde i øret , men det faktisk har sin oprindelse i det ydre øre området .

Årsager


Ørevoks blokering er fælles , og er typisk selvforskyldt . Når folk forsøger at fjerne ørevoks ved at skubbe ind i deres ører med vatpinde, Bobby stifter eller andre genstande , kan de ende med at få flere voks i deres ører end ud af det . Iført ørepropper eller høreapparater også kan påvirke mængden af ørevoks man har af samme grund .

Symptomer


Ørevoks oprustning er et af de mest almindelige problemer taget hånd om i en øre læge kontor . Selv mindre øre ubehag kan vise sig at være et tegn på en infektion i øret , det er ganske ofte , en angivelse af en ophobning af ørevoks . Nogle specifikke symptomer er smerter , kløe , udflåd , lugt , ændring i hørelse eller en fornemmelse af, at øret er " fuld ".

Behandling

Mindre ørevoks oprustning kan behandles i hjemmet . Prøv en over -the-counter saltopløsningen til at blødgøre eller opløse voks . Hvis du oplever ubehag , bør du overveje at besøge en læge . Vanding er en fælles metode til fjernelse , og læger kan også bruge en lille plastikske kaldes en curette for at fjerne overskydende voks .

Advarsler

Den bedste måde at undgå ørevoks oprustning er ikke stikker noget i ørerne . Dette omfatter fingerspidser , hovedtelefoner , vatpinde eller Bobby ben . Det kan føles som om du kan få ørevoks ud , men ofte gange , vil du bare være at skubbe det i længere . Ørevoks oprustning er særligt farlig, fordi beskadige din trommehinden kan påvirke din hørelse . Tag øre ubehag alvorligt og se en læge, hvis symptomerne ikke forsvinder inden for et par dage .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------