Position: sygdoms > 9 >

hvad gør mave fedt ?

   " midaldrende spredning " er et anliggende for ældning af hensyn til både udseende og sundhed . Overskydende mave fedt er forbundet med øget risiko for en række alvorlige lidelser . Heldigvis ophobning af mave fedt med alderen er vendbar med ordentlig kost og motion

Tilstand


For kvinder, andelen af fedt til legemsvægt tendens til stigning i midten år . I overgangsalderen især samle ekstra pounds i midsection , når fedt oplagring begynder at favorisere overkroppen frem hofter og lår . Lavere kropsfedt , som skaber en pæreformet udseende , er spæk . Abdominalt fedt , hvilket skaber et æble form , er for det meste visceralt fedt .

Årsager


Arv og hormoner er to faktorer, der påvirker hvor fedtet sætter sig . En række af gener er blevet identificeret som påvirker det antal af fedtceller en person udvikler , og hvor de er gemt . Derudover steg faldet i østrogen produktion og forholdet mellem androgen ( mandlige hormoner ) til østrogen i menopausen er forbundet med øget kortisol . Cortisol er et stress hormon , som forårsager ophobning af abdominal fedt .

Type


Hvor fedt ender gør en stor forskel for sundhedsmæssige betænkeligheder , ifølge en december 2006 Artikel i Harvard Women 's Health Watch . Abdominal fedt , eller visceralt fedt , er en større sundhedsproblem end den subkutane fedt . Spæk kan gribes med hånden , men visceralt fedt ligger dybt i bughulen , polstring mellemrummene mellem organer . Visceralt fedt er forbundet med metaboliske forstyrrelser , øget risiko for hjerte-kar- sygdomme og type 2 -diabetes , og med kvinder, til brystkræft og behovet for galdeblæren kirurgi .

Problem

Body brugt fedt skal betragtes oplagring af fedt , der ventede på at blive brugt til energi , men forskningen nu viser, at fedtceller , og abdominal fedt celler i særdeleshed , er biologisk aktive . Fedtceller producerer hormoner leptin og adiponectin , samt cytokiner , immunsystem kemikalier , der fremmer insulinresistens og lav-niveau kronisk inflammation . Disse og andre biokemikalier have en negativ virkning på insulinfølsomheden af celler , blodtryk og blodpropper .

Solution

Den gode nyhed er, at meget kan gøres for at bekæmpe mave fedt . Mellem 30 og 60 minutter af regelmæssige moderat intensitet fysisk intensitet er udgangspunktet for at kontrollere vægt og mave fedt . Styrketræning kan også hjælpe . Spis magert protein og komplekse kulhydrater såsom frugt , grøntsager og fuldkorn , og se portionsstørrelser . Skære ned på kalorierne drastisk , på den anden side kan tvinge kroppen i sult -mode , der forsinker stofskifte og faktisk får den til at lagre fedt mere effektivt senere , ifølge Harvard Women 's Health Watch .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------