Position: sygdoms > 9 >

Demodex folliculorum & rosacea

   Rosacea er ofte forvekslet med et slemt tilfælde af acne , men det er en helt anden tilstand . Mens typen af acne fleste teenagere lider af skyldes tilstoppede porer og hormoner , forskere mener , at mindst én type af rosacea , kaldet undertype 2 rosacea eller papulo-pustuløs rosacea , er forårsaget af bittesmå , mikroskopiske mider-de samme , der forårsager . en type skab hos hunde

Definition


Rosacea kan ligne en meget slemt tilfælde af acne , men det er ikke . Det er en kronisk hudsygdom , der påvirker den midterste tredjedel af ansigtet . Det er karakteriseret ved rødme på områder, hvor farven normalt sker fra rødmende . Blodkar udvide sig, bliver mere synlige . Bumser opstår , men i modsætning til bumser fra normale akne , har disse ikke hudorme eller whiteheads . Mens rosacea kan behandles , er det endnu ikke kan kureres .

Årsag


Mens de nøjagtige årsager til rosacea er ukendt , en type af mikroskopiske mide kendt som Demodex folliculorum har ofte været mistænkt , der har en sammenhæng den betingelse , i det mindste hos patienter med undertypen 2 rosacea , ifølge National Rosacea Society . Dette skyldes, at disse mider , som findes naturligt i menneskers hud , tendens til at være til stede i huden af dem med denne betingelse i langt større antal end normalt , ifølge Rosacea Dermis hjemmeside . Men det er ikke miderne selv , der forårsager sygdommen.

Rolle


Den Rosacea Dermis hjemmeside gætter på, at tidlig ændringer i vaskulære og bindevæv af dem med subtype 2 rosacea sandsynligvis skabe et gunstigt miljø for disse mider til at formere sig . Mens de mider selv er ufarlige for de fleste mennesker , har forskerne ofte mistanke om, at subtype 2 rosacea skyldes , i det mindste delvis , at en overfølsomhedsreaktion til overflod af mider i mennesker med denne betingelse .

Modsætninger

Hvor tingene bliver forvirrende , er , at Demodex folliculorum populationer ikke falde i patienter , hvis symptomer er aftaget som følge eller behandling . Således er det umuligt at vide, om behandlingen blot behandlede de overfølsomhed , som resulterede i rosacea symptomer eller om mider faktisk spille nogen rolle i at forårsage rosacea . En undersøgelse fra 2004 finansieret af National Rosacea Society er kommet op med en ny teori : at en type bakterier, der findes i mide producerer et antigen , som kunne være ansvarlig for inflammation i forbindelse med undertype 2 rosacea .

Forekomst

I USA alene , er det anslået , at omkring 14 millioner mennesker lider af rosacea , ifølge National Rosacea Society . Men det er ikke nøjagtigt vides , hvor mange af dem har den særlige type rosacea , der er blevet knyttet til Demodex mide .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------