Position: sygdoms > 9 >

Kentucky og sygelig fedme

   Den amerikanske fedme -epidemien er især slemt i Kentucky . Ifølge Centers for Disease Control , som i 2008, staten placeret som nummer fem i fedme i Amerika . Sixty-tre procent af voksne Kentuckians er fede eller overvægtige , 16 procent er sygeligt overvægtige , og 35 procent af børn i alderen 2-5 er overvægtige . Kentucky Ministeriet for Sundhed oplyste i 2004 , at staten var

Definition


En person , der vejer 20 til 40 procent mere end hans sund vægt anses overvægtige . Over 40 procent betragtes som sygeligt overvægtige , hvilket betyder, så overvægtige at skabe sundhedsproblemer , som kan resultere i dødsfald. Et værktøj til at måle fedme er Body Mass Index ( BMI ) , som er legemsvægt gange 703 divideret med to gange højden i inches . En BMI over 24 er overvægtig , og over 30 er sygeligt overvægtige .

Årsager


Ifølge en rapport fra 2004 fra University of Kentucky , statens fedmeproblem skyldes tre faktorer . Den typiske sydlige kost der er rig på stegt mad og en eksplosion af let tilgængelig , billig , højt fedtindhold fødevarer er først på listen . For det andet har undersøgelsen bemærker " systematisk reduktion i fysisk aktivitet " af både børn og voksne i Kentucky . For det tredje har den elektroniske tidsalder skabte en stillesiddende , computer-skærm livsstil for alle .

Risici


Fedme fører til mange alvorlige helbredsproblemer, såsom type 2 -diabetes , hjerte-kar- sygdomme , gigt og mange kræftformer , herunder bryst- , kolon og nyre kræft . Det er også en førende årsag til ryg og ledproblemer samt søvnforstyrrelser , såsom søvnapnø og depression . Hvis du er 40 eller flere pounds overvægtige , er dine chancer for at udvikle hjertesygdomme næsten dobbelt . Men ved at miste 10 procent af din kropsvægt , kan du i høj grad reducere din risiko .

Omkostninger

Den personlige omkostninger af sygelig fedme er kroniske sundhedsproblemer og eventuelt død. Hertil kommer, at omkostningerne til staten er stor . I 2004 anslog i staten Kentucky udgifter til lægebehandling af fedme var 1 $ . 6 mia. Fremtiden kunne være værre . Det statslige skøn tredjedel af børn født i Kentucky vil udvikle diabetes i deres levetid , og de kan være den første generation af Kentuckians der vil have kortere livslængde end deres forældre .

Solutions

Selvom statistikken er skræmmende , Kentucky arbejder på en løsning gennem Partnerskab for en Fit Kentucky , en alliance af offentlige tjenester og private virksomheder som støtter Kentucky Institut for Folkesundhed 's CDC Fedme Forebyggelse Grant . Koalitionen arbejder for at fremme god ernæring og fysisk aktive lokalsamfund . Dens hjemmeside er en portal for mange nyttige ressourcer for samfund , skoler og familier .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------