Position: sygdoms > 9 >

fjernelse af en lunge på grund af tuberkulose

   Tuberkulose ( TB ) er en af verdens værste dødelige sygdomme . Hvert år er der omkring to millioner TB-relaterede dødsfald på verdensplan . En tredjedel af verdens befolkning er smittet , selv om størstedelen af disse infektioner er latent , og derfor ikke kan overføres . I de seneste år tilfælde af antibiotika-resistente TB er blevet mere og mere almindelige . Stillet over for denne vanskelige udfordring , må lægerne ofte ty til operation for at hjælpe med at behandle TB patienter. En sådan kirurgisk procedure kaldes pneumonectomy , eller fjernelse af en lunge .

XDR-TB


De fleste TB infektioner latent , hvilket betyder, at luftfartsselskabet udviser ingen symptomer , og infektionen kan ikke overføres. Omkring 5 til 10 procent af personer med latent tuberkulose vil gå på at udvikle den aktive form af sygdommen . Typisk lægerne behandler TB med antibiotika som isoniazid og rifampin . Desværre , et stigende antal TB -infektioner kaldet MDR-TB er resistente over for disse stoffer . Læger har second- line lægemidler til rådighed, men nogle TB bakterier har udviklet resistens over for disse også . Disse super-resistente TB-tilfælde kaldes udstrakt-resistent tuberkulose eller XDR-TB og udgør en stigende trussel mod den offentlige sundhed i mange lande rundt om i verden . Selvom data om omfanget af XDR-TB er stadig begrænset , er det kendt, at fra 2008 omkring 45 lande var bekræftede tilfælde af XDR-TB , De Forenede Stater er blandt dem .

Pneumonectomy


Kirurgisk fjernelse af en lunge kaldes pneumonectomy . Det er en stor procedure , der bærer risikoen for en række livstruende komplikationer, herunder blodpropper i de resterende lunge , infektion og organsvigt . Pneumonectomy er typisk udført på patienter med lungecancer , men det første pneumonectomy i 1895 faktisk blev udført for at behandle en patient med tuberkulose og emfysem . I de tilfælde, hvor patienten er inficeret med XDR-TB , undertiden læger er tvunget til at fjerne en lunge til at behandle patientens tilstand .

Overvejelser


Generelt læger bruger fire forskellige stoffer i kombination til behandling af XDR-TB . Behandlingsperioden varer et år og en halv eller længere . Behandling ikke garanterer overlevelse for patienter med XDR-TB , dog, og til tider områder vedvarende infektion forbliver selv efter langvarige kemoterapi eller sygdommen kan give varige skader på lungerne . Læger skal undertiden stole på operation i disse tilfælde til trods for risici i forbindelse med pneumonectomy eller andre kirurgiske indgreb .

dødelighed

En række publicerede undersøgelser har dokumenteret resultater fra de tilfælde, hvor pneumonectomy eller andre kirurgiske indgreb blev udført på TB-patienter . En artikel i den kinesiske Medical Journal i 2010 , for eksempel , indspillet et hospital dødelighed på 12,8 procent ud af 47 pneumonectomies udføres for at behandle tuberkulose og andre inflammatoriske lungesygdomme . En anden artikel fra Journal of thorax og kardiovaskulær kirurgi i 2007 indspillede resultater for 23 patienter , som gennemgik en operation ( enten pneumonectomy eller resectioning del af lungen ) til behandling af TB eller komplikationer af TB . Sygehuset Dødeligheden var 4,3 procent . Igen var der flere tilfælde af større komplikationer . XDR-TB er i hvert fald forbundet med en meget højere dødelighed end MDR-TB .

Betydning

Mens kirurgi undertiden blev brugt til at behandle tuberkulose i det tidlige 20. århundrede , fremkomsten af antibiotika i 1940'erne forvist kirurgi til sidelinjen , hvor TB-behandling var berørt. Den moderne brug af kirurgi i nogle tuberkulose -tilfælde er således en tilbagevenden til før -antibiotisk æra og viser alarmerende omfang, hvori TB har været i stand til at udvikle sig antibiotikaresistens . Bremse denne hastigt voksende trussel vil være en stor udfordring for de offentlige sundhedsmyndigheder og farmaceutiske virksomheder i de kommende år .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------