Position: sygdoms > 9 >

hukommelse & Alzheimers sygdom

   Som vi alder , vi oftere glemmer almindelige ting , som hvor bilen tasterne . Det tager også længere tid at huske ting , som vi bliver ældre . Problemer med hukommelsen som dette er mere af en plage og ikke alvorlige . Tab af hukommelse, der begynder uden varsel , eller at forstyrrer din evne til at udføre daglige opgaver kan betyde, at du har et mere alvorligt problem som Alzheimers sygdom

Hukommelse


Hukommelse er oplysninger , der er lagret i forskellige dele af hjernen . Der er nyere erindringer , som omfatter ting som , hvad du gjorde om morgenen eller navne på de personer, du lige har mødt . Det er den hukommelse , der er påvirket først med Alzheimers sygdom . Den del af din hjerne er ansvarlig for denne type hukommelse er hippocampus . Hippocampus er som et arkivskab . Ved Alzheimers sygdom , er det gået i stykker. Oplysninger kommer ind i din hjerne , men det er ikke indgivet korrekt . Alzheimers sygdom forværres , er der intet , der sker på kort sigt er husket . Oplysninger, der gemmes i det fjerntliggende eller langtidshukommelsen forbliver intakt i første omgang i Alzheimers sygdom . Til sidst disse erindringer er tabt.

Aging


Som vi alder , vi begynder at miste et par hjerneceller på et tidspunkt . De kemikalier, vores hjerner har brug for at kommunikere falde . Disse ting påvirker vores erindringer . Også, som vi alder den måde, hjernen lagrer oplysninger ændres , hvilket gør det sværere at huske , hvad der er lagret i vores hjerner .

Alzheimers sygdom


Alzheimers sygdom ødelægger dele af din hjerne . På grund af dette er der et vedvarende tab af hukommelse over tid . Alzheimers sygdom påvirker også din tænkning , tale , dømmekraft og adfærd . Denne sygdom altid bliver værre som tiden går . Hvor hurtigt dette sker , og lige hvad mentale funktioner er påvirket forskelligt fra person til person .

Årsager

Alzheimers sygdom opstår på grund af ændringer i hjernen, men det er stadig ikke klart, hvad der forårsager disse ændringer . Mængden af kemiske budbringere eller neurotransmittere falder . Der er også en oprustning af unormale proteiner , som kan være ansvarlig for faldet i neurotransmitterne .

Risiko

Som vi alder , vores risiko for at lide problemer med hukommelsen af Alzheimers sygdom stiger . Hvis du har en arvelig Alzheimers sygdom , din risiko for at få det stiger. Også, hvis du bor en usund livsstil , er dine chancer for at få Alzheimers sygdom stiger.

Diagnose

Hvis du har alvorlige problemer med hukommelsen , er det vigtigt at få en præcis diagnose , fordi de vanskeligheder, kan være forårsaget af en behandlelige stand og ikke af Alzheimers sygdom . Til at vurdere din tilstand for at se, om det er Alzheimers sygdom , vil din læge bede om din nuværende generelle sundhed , og hvordan det er anderledes end tidligere . Han vil derefter gøre en fysisk eksamen , og så har du udføre simple hukommelse og mentale opgaver . Din eksamen vil omfatte blodprøver og en CT- scanning . Afhængigt af resultaterne af disse test , kan lægen også kræve, at du har en MR-scanning eller PET- scanning af hjernen .

Hukommelse Hjælpere

Uanset om du har Alzheimers sygdom eller ej , er der nogle ting , du kan gøre for at hjælpe huske ting og faktisk hjælper dine minder forblive intakt længere . Holde Listerne vil hjælpe dig at huske ting . Også , efter en rutine gør dine chancer at minde om , hvad der kommer næste bedre . Hvis du laver foreninger , ligesom at bemærke ligheden af et nyt bekendtskab for en fætter med samme navn , dine chancer for at huske personens navn , næste gang du ser hende , er bedre . Ved at have et bestemt sted for vigtige emner , såsom at lægge dine nøgler i en skål ved hoveddøren , hjælper dig med at finde dem, når du har brug for dem .

Til sidst selv hukommelse hjælpere arbejder ikke for dem med Alzheimers sygdom , for hvilke der stadig ingen kur .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------