Position: sygdoms > 9 >

kan parasit orme overføres fra menneske spyt ?

   Parasitter er en almindelig lidelse , som rammer mennesker og dyr . I udviklingslandene , hvor sanitet er dårlig , og fejlernæring er almindeligt , kan menneskelig parasitter udgøre en alvorlig sundhedsrisiko , især for børn , ældre og immunsupprimerede , såsom aids -ramte. Tarmparasitter er også almindelig i den udviklede verden og overføres let på forskellige måder. Men , menneskelige spyt er ikke en almindelig transmissionsmetoder

Human Parasitter


Worm infektioner er fælles for mennesker og er ofte også ses hos børn . Ifølge Skye Weintraub i sin bog " The Parasite Menace " orm parasitære til børn er mere let kan identificeres , da lavt syreindhold i deres maver tilbyder en kompatibel sted for de væsner , der skal og kan endda blive udvist gennem opkast . Hos voksne , dræber saltsyre i maven mest parasitter og deres æg , men et par kan passere ind i tyndtarmen og vokse ind i voksen æglæggende orm .

Transmission fra afføring


Worm æg er gået ud af kroppen via endetarmen . Mange orme ( som f. eks rundorm ) lægger æg i tarmen , som derefter gik ud i afføring . Bændelorm segmenter indeholder mange æg , og hele segmenter er også gået ud af værtsorganisationen i afføring . Børneorm sno sig ud af kroppen om natten og lægge æg omkring endetarmsåbningen . Parasit æg inficere en ny vært , når de kommer ind i kroppen gennem munden , enten ved forurenet mad , vand eller direkte transmission gennem dårlig hygiejne ( i. e. ikke at vaske hænder efter toiletbesøg ) .

spytkirtlerne


Parasitprøver æg ikke rejse op kroppen til at blive frigivet via munden eller spytkirtlerne , da sidstnævnte ikke er en del af mave- tarmkanalen og ikke vært tarmparasitter . Den eneste måde Parasitten æg kan overføres gennem spyt er , hvis æggene ind i munden og blev straks sendt til en anden vært , for eksempel slikke en hund sin anus og derefter straks slikkede sin ejers mund . Selvom det ikke er umuligt , er det ikke sandsynligt , at mennesker ville udlevere parasitter på denne måde .

antistoffer i spyt

En læge kan teste kropslige sekreter , herunder spyt , for forekomst af parasitter i kroppen . Det er muligt at teste spyt for antistoffer som følge af intestinal parasitinfektion , og undersøgelser foretaget i St. Lucia og Tanzania har vist , at dette kan være en effektiv strategi til at overvåge ormen infektioner blandt børn . Der er dog parasit æg fundet i fækal prøver og ikke spyt . Parasit antistoffer i spyt er ikke smittekilder .

Intermediate Værter

Nogle parasit værter , herunder tsetsefluen og andre blod-sugende parasitter såsom flåter , kan overføre sekundære parasit infektioner, når deres spyt blander sig med en værtens blod efter at være bidt , selv om disse ville være blod -og vævs parasitter i stedet for tarmparasitter . Lopper kan være en mellemliggende vært for bændelorm , men igen , disse kun inficere en ny vært , når loppen er indtaget, for eksempel ved at en kat grooming sig med sin tunge . Tarmparasitter er ikke sendes via spyt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------