Position: sygdoms > 9 >

korttidshukommelsen efter hjernetumor kirurgi

   Hjernesvulst kirurgi og andre former for læsioner på hjernen kan påvirke korttidshukommelsen . Korttidshukommelsen er kapacitet til midlertidigt oplagrer bidder af information af varierende kompleksitet . Da de oplysninger, der blev afholdt i korttidshukommelsen danner input til langtidshukommelsen , kortsigtede hukommelsestab påvirker evnen til at lære og at huske de seneste begivenheder

Brain tumorer


En hjerne svulst er en unormal vækst af celler i hjernen eller dens beskyttende membraner . Godartet, eller ikke-aggressive , tumorer er langsomt voksende og ikke trænge omgivende væv eller spreder sig til andre dele af kroppen . Maligne , eller aggressiv , tumorer er hurtigt voksende og kan infiltrere omkringliggende væv . Uanset om hjernetumorer er godartede eller ondartede , kan de forårsager skader på omkringliggende hjernevæv som de vokser . De fleste hjernetumorer er bortopereret , og de resterende unormal vækst er behandlet med stråling .

Komplikationer


Fordi det er svært at fjerne en svulst uden at ødelægge neuroner , en af de mest almindelige komplikationer i hjerne svulst kirurgi er kort-sigt hukommelsestab . Kort sigt hukommelsestab indebærer invaliderende ændringer i hjernens neurale forbindelser . En neurale forbindelse er en gruppe af neuroner , som har tendens til at " brande " sammen . Denne tendens til brand i vante mønstre er også kendt som " potensering ". Når hjernen lider et traume til et område , der gemmer oplysninger, neuroner i det pågældende område ikke længere er i stand til at engagere sig i kort eller lang sigt potensering .

Rehabilitering


Genoptræning efter hjernetumor kirurgi , der resulterer i hukommelsen tab involverer typisk psykoterapi og kognitiv terapi . Psykoterapi kan hjælpe patienter klare psykologisk med de ændringer i deres tilstand . Kognitiv terapi er en intervention , der kan hjælpe patienterne med at lære og opbevare oplysninger . En såkaldt afstand-metoden til at hente også kan bruges til at øge lagringen af sensorisk information . Metoden indebærer at bede en patient til at identificere en udpeget objekt fra en række punkter på stadig længere mellemrum .

stamcelleterapi

Mens der i øjeblikket ikke garanteret måde at vende på kort sigt hukommelsestab efter hjernesvulst kirurgi og andre læsioner på hjernen , stamceller terapi tilbyder en mulig løsning . Frank M. LaFerla , en professor i neurovidenskab , og hans kolleger ved University of California-Irvine viste, at når mus med induceret hukommelsestab blev injiceret med stamceller , udviklede de synapser , eller forbindelser mellem neuroner , på den skadede lokalitet . Efter behandlingen , udføres såret mus så godt på hukommelsen test som raske kontrolpersoner mus .

Deep-Brain Stimulation

Deep-brain stimulation er en anden lovende måde at tackle hukommelsestab efter hjernetumor kirurgi . I dyb-brain stimulation , er elektroder implanteret i patientens hjerne , og elektrisk strøm stimulerer de beskadigede områder . Neurokirurgi ekspert Andres Lozano og hans kolleger opdagede de positive effekter af dyb-brain stimulation , når de forsøgte at styre appetitten hos en patient , der led af fedme . Patienten pludselig havde levende erindringer om en begivenhed , der var sket 30 år tidligere . Den teknik er siden blevet brugt til at vende hukommelsestab i Parkinsons og Alzheimers patienter , men håbet er, at det vil have terapeutiske fordele for patienter med andre typer af problemer med hukommelsen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------