Position: sygdoms > 9 >

laser operation for strækmærker

   Strækmærker er oftest forårsaget af udspænding af huden på grund af hurtig vægtøgning eller graviditet . De fleste læger og forskere enige om, at en persons følsomhed over for udviklingen af strækmærker i høj grad skyldes genetiske disposition . Strækmærker eller striae , er resultatet af den rives over bindevæv kollagen fibre i den dermale lag af huden. Friske strækmærker ligne rødlig striber på huden og fade til en sølvskinnende hvid farve som tiden går

Årsager


Huden er inddelt i to store regioner-den overfladiske epidermis og den dybe dermis . Dermis er lavet det meste af bindevæv i form af kollagen og elastiske fibre . Hudens elasticitet kan blive påvirket af en række faktorer . Mens graviditet , hurtig vækst og hurtig vægtforøgelse er de mest almindelige årsager til strækmærker , kan de også være forårsaget af Cushings syndrom , Marfan 's syndrom og andre adrenal lidelser . Kronisk brug af steroider eller kortikosteroid medicin kan også resultere i dannelsen af strækmærker .

Udseende


Når kollagen bundter dybt inde i dermis begynder at rive , vil huden udstille rødlige eller lilla striber . De striber selv vil ud til at være let indsunkne forhold til de omgivende hud . Som strækmærker alder , svinder deres farve , indtil de er kun en sølvskinnende eller hvid farvet stribe . De mest almindelige steder på kroppen ramt af strækmærker , er brysterne , balderne , maven , lårene og overarmene .

Laserbehandling


Strækmærker kan være pinligt for folk , der har dem , der fører dem til at søge behandling . Laserterapi er relativt nyt og giver tilfredsstillende resultater for folk , der ønsker at falme eller reducere deres strækmærker . Denne behandling virker ved at stimulere produktionen af nye kollagen dybt i dermis . Målet er at udfylde det beskadigede område af huden med ny hud . Efterhånden som teknologien forbedres , er resultaterne forventes at så godt. Laserterapi har få bivirkninger og er rapporteret at være kun mildt ubehageligt . Men da dette er en kosmetisk procedure , forsikringsselskaber er usandsynligt at dække udgifterne til behandling . Derudover skal patienterne forvente at gennemgå flere sessioner af laser behandling før bemærke resultater .

Alternativ Behandlinger

Andre behandlingsformer , der anvendes til behandling af udseendet af strækmærker er dermabrasio , en proces, der omfatter skrabning væk lag af huden til at dukke op den og Retin-A creme , et aktuelt medicin effektiv til at behandle nye strækmærker . Retin-A creme er mutagent og bør ikke anvendes af gravide kvinder .

Forebyggelse

Forbrugerne har brugt millioner af dollars på produkter , der hævder at forhindre dannelsen af strækmærker under graviditet . Strækmærker stammer dybt i huden og gøre mest aktuelle agenter sælges i håndkøb , som kakaosmør , ineffektiv . Elasticiteten i din hud er bestemt i det mindste delvis af dine gener , så den bedste måde at forudsige sandsynligheden for at udvikle strækmærker er at undersøge huden af dine forfædre . Hvis du gør vælger at bruge en lokal produkt for at forsøge at forhindre strækmærker , skal du bruge en, der har alpha -hydroxy syrer , de har vist en vis løfte som en forebyggende .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------