Position: sygdoms > 9 >

primær & sekundær undersøgelse af et traume patient

   Traumatisk skade er den førende dødsårsag for personer under alder af 44 år . På grund af traumer 's udbredte forekomst og hastende karakter , har lægerne udviklet en metode til at vurdere og korrigere traumer ofrene mest presserende behov først . Når disse er blevet taget hånd om , kan læger og sygeplejersker fokuserer på patientens mindre umiddelbare bekymringer

ABCDEF


I den primære undersøgelse , hospital eller nød-nødhjælpsarbejdere hurtigt at vurdere de områder af patientens helbred , der er mest afgørende for livet . Disse er oftest nævnte til at bruge forkortelsen " ABCD E. " Nogle hospitaler inkluderer en " F. " Denne liste omfatter luftvejene , vejrtrækning , cirkulation , handicap , miljø og ( undertiden ) fuld livstegn .

Airway , vejrtrækning og cirkulation


Skadestue arbejdstagere begynde med at kontrollere , om luften kan bevæge sig frit fra mundingen til lungerne . Hvis det ikke kan , skal lægerne fjerne forhindringen eller udføre en tracheotomi . Næste , de observerer patientens evne til at ånde selvstændigt, hvilket kan blive berørt af den funktion af lungerne og brystvæggen stabilitet . Når vejrtrækningen er under kontrol , læger flytte til at undersøge patientens hjertefunktion og kontrollere, om eventuelle eksterne årsager til blødninger. Kirurgi eller anden behandling kan være nødvendig for at løse disse problemer .

Handicap , miljø og Fuld Vigtig


Skadestue arbejdstagere vurdere patientens af indlysende handicap ved at teste motorik og udfører en mental tilstand test . Hvis rygmarvsskader er til stede , behandles de i dette trin . Dernæst er patienten afklædt og undersøgt , dækket med tæpper og givet intravenøs væske for at forhindre hypotermi . Når disse skridt er blevet afsluttet , er patienterne livstegn kontrolleres for at sikre stabilitet .

rigelig Historie

Når patienten er stabil , læger flytte til den sekundære undersøgelse . I løbet af denne undersøgelse ( repræsenteret ved huskeregel rigelig ) sundhedspersonale får en mere grundig forståelse af patientens sygehistorie og begivenhederne i ulykken . Omfattende pleje personalet spørge om allergier patienten har , sammen med medicin patienten tager , og tidspunktet for patientens sidste måltid .

Event -og undersøgelsesmetoder

Læger taler med patienten om de begivenheder omkring den traumatiske hændelse , herunder oplysninger om de begivenheder , og hvordan de er sket. Mange gange , patienten giver oplysninger vigtigt at behandlingen , der følger . Efter den rigelige historie er taget , lægen udfører en grundig fysisk undersøgelse af hoved , hals , bryst , mave , bækken området , arme , ben og ryg . En fuld mental tilstand undersøgelse ofte følger.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------