Position: sygdoms > 9 >

svampe skæl

   Skæl er en form for tør og skællende hud i hovedbunden , der falder af i flager . Det er en irriterende problem for mange mennesker . Et potentielt årsag til skæl , er en overvækst af svamp i hovedbunden . Skæl kan ikke helbredes , men der er måder at forsøge at holde det under kontrol

Fungus


Mens de nøjagtige årsager til skæl forbliver ukendt , kan det være forårsaget af en svamp kaldet Pityrosporum ovale . Der er altid en vis mængde svamp i hovedbunden . Sommetider svampen kan begynde at fodre på olie på huden og formere sig ukontrolleret . Denne proces medfører mere døde hudceller end normalt til at blive skubbet til overfladen af huden og derefter skalle af .

fedtet hud


Fordi svampeinfektioner skæl er forårsaget af svampen spiser olie på huden , jo mere fedtet huden desto mere sandsynligt en person er at lide af skæl . Af denne grund , går mænd , og især hannerne gennem puberteten , er særligt modtagelige over for svampe skæl som mænd har tendens til at have oilier hud end kvinder .

Behandlinger


Anti-skæl shampoo er let tilgængelige i de fleste butikker , der bærer shampoo . De er bedst til at bekæmpe milde angreb af skæl og skal indeholde enten selen sulfid eller zinkpyrithion . Anti-svampe shampooer , såsom Nizoral og Dandrazol , er til rådighed for at bekæmpe hårbunden svamp , der forårsager skæl . Anti-svampe shampoo skal indeholde ketoconazol .

Andre betingelser

Den overskydende olie , der kan forårsage skæl kan også forårsage andre betingelser , såsom blefaritis , en tilstand, der påvirker øjet. På grund af denne risiko , er det en god ide at forsøge at mindske olie niveauer på huden. Dette kan gøres ved at vaske hår og hud mindst en gang om dagen .

Overvejelser

Altid konsultere din læge, hvis du vil bruge en medicineret shampoo . Du bør også kontakte lægen, hvis du opdager, at din skæl forbliver den samme eller stiger trods forsøg på behandling . Skaleringen af huden , der forårsager skæl også kan vises andre steder på kroppen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------