Position: sygdoms > 9 >

typer af brok

   En brok er , når et organ eller fedtvæv falder ud af sted eller stikker ud af sin tynde omslutter membran . Det er almindeligt for folk til at tro , at brok kun ske , når de er løft meget tunge emner , men dette er ikke tilfældet . Et brok kan opstå , når løft stort set alt , eller på grund af noget, der medfører fysisk stress på din krop . Normalt kan en læge presse din brok på plads igen . I mere alvorlige tilfælde er operation nødvendig for at reparere bugvæggen .

lyskebrok


Den lyskebrok er mere almindeligt kendt som en brok i lysken . Som en af de mest almindelige brok , sker det 75 procent oftere hos mænd end hos kvinder . Der findes to forskellige typer af lyskebrok brok : indirekte og direkte . En indirekte brok vil fremstå som en bule i pungen området . En direkte brok vil ske i samme område , kun vil normalt ikke rage ind i pungen .

Femoral Brok


Den femoralis brok er , når dine tarme drop down stien til femoral arterie . Det er her femoralis store vene fører fra dit hjerte til dine ben . Det er en lille sti og vil normalt ikke give mulighed for en brok , men nogle gange vil det udvide og give mulighed for tarmene at trænge igennem . Denne type brok er mere almindelig hos kvinder end mænd , og det er på et højere risiko for at blive uoprettelige , hvilket betyder, at lægerne ikke vil være i stand til at skubbe tarmene tilbage på plads .

navlebrok


Den umbilical brok forekommer normalt hos nyfødte babyer og er noteret når navlen stikker ud , fordi bugvæggen ikke lige ved fødslen , når den normalt gør . De abdominale organer vil skubbe gennem denne mur og skabe en lille brok , der er normalt smertefri . Det kan også ske med gravide kvinder, eller dem , der lige har født . Bugvæggen vil normalt at helbrede sig selv , og ingen indgriben er nødvendig .

Incisional Brok

En incisional brok sker efter at have abdominal kirurgi, som svækkede bugvæggen . Selv om dette kan repareres nemt , kan det ske oftere , fordi væggen altid vil være svagere , end den var engang .

Obturator Brok

Mens mange brok er ret almindelige , obturatoren brok er sjælden og sker primært i kvinder når organer eller væv gå gennem en åbning i bækken . Mens der ikke vil være noget synligt på ydersiden , vil det føles som forstoppelse og kan medføre, at du til at kaste op .

epigastriske Brok

Disse brok ske i midten maven over navlen . Disse brok er næsten altid forårsaget af væv og ikke tarme og er ikke smertefuld . Ofte denne type brok vises ved fødslen og kan helbrede sig selv . Dog kan kirurgi være nødvendig , hvis det brok ikke helbrede i et par uger eller måneder . Kirurgi på børn er som regel holdt ud , indtil barnet er omkring 2 år gammel .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------