Position: hotel888 > 9 >

NHL & follikulært lymfom

   Lymfom er en form for blodkræft , der stammer i lymfeknuderne . Der findes to forskellige typer af lymfomer : Hodgkins lymfom og non-Hodgkin lymfom ( NHL ) . De mere almindelige af de to, NHL , kan forekomme i 16 forskellige former , med den mest almindelige form er follikulært lymfom . Follikulært lymfom er specifikt defineret som lymfom af hvide blodlegemer er beliggende i centrum af lymfeknuder , eller follikler

Historie


Hodgkin lymfom blev opdaget af Thomas Hodgkin i 1832 . Som forskellige typer af lymfomer blev opdaget , et klassifikationssystem for disse typer af lymfomer blev nødvendigt . Hodgkin lymfom forblev i sin egen kategori på grund af dens højere følsomhed over for stråling . Andre typer af lymfomer blev klassificeret som NHL i 1982 . NHL blev derefter sat i underkategorier ( lav kvalitet , mellemliggende lønklasse og høj kvalitet ) i henhold til deres aggressivitet ved hjælp af et system kaldet arbejdsgruppen Formulering . I øjeblikket follikulært lymfom udgør 70 procent af alle NHL diagnoser og kan klassificeres i alle tre underkategorier , afhængigt af størrelsen af det lymfatiske celler .

Symptomer


Blandt NHL-patienter , der har symptomer , de mest almindelige symptomer er hævelse af lymfeknuder , mavesmerter og smerter i brystet . Efterhånden som sygdommen udvikler sig , kan det spredte sig til hele kroppen forårsager smerte, fordi follikulært lymfom er meget langsomt voksende , kan patienter ikke oplever symptomer, indtil de sene stadier af sygdommen .

Diagnose


Der er flere test for lymfom . Hvis en læge har mistanke om lymfom , en urintest , CT -scanning , eller lymfeknudebiopsi kan bekræfte , hvis lymfom er til stede . Hvis follikulært lymfom er diagnosticeret , vil det blive kategoriseret på grundlag af sværhedsgraden af sygdommen . Der er fire stadier af follikulært lymfom , med fase I , der har den højeste overlevelsesrate , og sceneudstyr IV har den laveste . Der er også tre forskellige kvaliteter af follikulært lymfom er baseret på de berørte cellestørrelse . Grad 1 påvirker mindste celler og Grade 3 er mere aggressive, påvirker det meste store celler .

Behandling

Follikulært lymfom generelt reagerer meget godt på behandlingen . Mens der ikke er nogen kur mod follikulært lymfom , flere typer af behandlinger giver sygdommen en høj gennemsnitsalder for overlevelse , 18 år . Sygdommen kan behandles med kemoterapi , strålebehandling , stamceller transplantationer eller en kombination af disse behandlinger . Fordi follikulært lymfom vokser langsomt , er behandlingen ikke altid havde brug for.

andre typer ikke-Hodgkin lymfom

Mindre almindelige typer af NHL påvirker også tusinde af mennesker hvert år . Kronisk lymfatisk leukæmi er en lav kvalitet NHL , som er meget lydhør over for behandling . En mellemliggende lønklasse lymfom , diffust lymfom , er moderat aggressiv og udgør 40 procent af alle lymfomer . Mere alvorligt aggressiv lymfekræft , Burkitts lymfom er meget sjælden og udgør kun 2 procent af alle lymfomer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------