Position: hotel888 > 9 >

lyse pletter på sort hud

   Lyse pletter på sort hud kan have mange årsager . Men som regel pletterne er en sygdom, kendt som vitiligo . Dette er en tilstand, hvor melanin bryder ned eller er beskadiget . Melanin er pigmentet ansvarlig for hårfarve , øjenfarve og hudfarve . Jo mere melanin en person har, jo mørkere hudfarve eller øjenfarve . Folk fra alle etniske lider af vitiligo . Men lyse pletter på sort hud er mere synlige på grund af kontrasten . Vitiligo påvirker alle forskelligt, hvorfor der er en bred vifte af behandlinger .

Identifikation


Ifølge artiklen " Vitiligo " på Mayo Clinic hjemmeside , vitiligo er " pigment tab , der producerer mælkehvide pletter ( depigmentering ) på din hud . " Andre mindre almindelige tegn er for tidligt grånende eller kridtning af hår , øjenbryn og øjenvipper .

Ekspert Insight


The Mayo Clinic rapporter om, at vitiligo opstår, når melanin i huden " er ødelagt eller ikke fremstilles . "På dette tidspunkt , gør forskere og læger ved ikke, hvorfor eller hvordan melanin er beskadiget .

Teorier /Spekulation


Forskere har et par teorier om , hvad der forårsager vitiligo , men ingen har vist sig . Nogle forskere mener, vitiligo er forårsaget af en immunsystemet lidelse . Der er også nogle tegn på, at følelsesmæssig stress eller endda en dårlig solskoldning kan have fremkaldt den betingelse. Fordi vitiligo synes at køre i nogle familier , kan genetik også bidrage til uorden .

medicinske behandlinger

Der et par medicinske behandlinger for vitiligo . Ikke alle arbejder for alle . I de fleste tilfælde en person har til at prøve et par metoder til at finde den bedste behandling eller en kombination af behandlinger for at behandle sygdommen . Behandlinger omfatter recept aktuel salver , der indeholder kortikosteroider eller immunmodulatorer ( tacrolimus eller pimecrolimus ) eller psoralen . Med nogle behandlinger , er psoralen kombineret med lysbehandling eller lysterapi . Mayo Clinic , at forbedringer er normalt ses i seks til 18 måneder .

Alternativ Behandlinger

For folk, der har langsomt breder sig vitiligo , nogle læger anbefaler herb Ginkgo . Mayo Clinic foreslår at tage 40 mg kapsler tre gange hver dag for at forhindre yderligere vækst af lyse pletter . Iført solcreme for at beskytte mod UVA -og UVB -stråler er også vigtigt for behandling af vitiligo . Der er også mange typer af skjule makeup , der dækker op lyse pletter til at give en mere jævn hudfarve .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------