Position: hotel888 > 9 >

Wilson & sygdom i skjoldbruskkirtlen

   Skjoldbruskkirtel betingelser og Wilson sygdom kan forvaltes effektivt med den rigtige medicinske behandlinger . Enhver, der mistænkes for at have disse lidelser bør søge lægehjælp så snart som muligt for korrekt diagnose , medicin og andre behandlingsmuligheder

skjoldbruskkirtlen


Skjoldbruskkirtlen er en kirtel med to kamre , en ligger på hver side af strubehovedet . Skjoldbruskkirtlen producerer de tre hormoner kaldet thyroxin , T3 og T4 . Disse er de hormoner er ansvarlige for metaboliseringen , vækst og opbevaring calcium , ifølge lærebogen " Medicinsk hjælpes : Administrative og kliniske kompetencer . "

Sygdomme i skjoldbruskkirtlen


Som enhver del af kroppen , skjoldbruskkirtlen kan funktionsfejl . Der er flere kendte sygdomme forbundet med en skjoldbruskkirtel , der ikke fungerer ordentligt . Der er en tilstand, der kaldes struma , som ganske enkelt er en forstørret skjoldbruskkirtel . Hypothyroidisme er en anden tilstand . Det sker, når skjoldbruskkirtlen ikke fungerer hårdt nok . Da aktiviteten i skjoldbruskkirtlen er nedsat , kan du opleve at blive træt mere end normalt , et lavt blodtryk eller temperatur og en stigning i kropsvægt . Hyperthyreoidisme er det modsatte . I dette tilfælde er skjoldbruskkirtlen arbejder for hårdt . En patient diagnosticeres med hyperthyreoidisme har en stigning i stofskiftet , og kan opleve en utilsigtet vægttab .

Wilson Sygdom


Wilson sygdom er også kendt som hepatolenticular degeneration eller kobber opbevaring sygdom . Ifølge National Library of Medicine hjemmeside, " Wilson sygdom er en sjælden arvelig sygdom , der får din krop til at beholde kobber " . Kroppen har brug for nogle kobber til nervesystemet , hud og knogler . For meget kobber , dog er ødelæggende for vævet i leveren , og det centrale nervesystem , hvis den ekstra ikke udskilles . En af de funktioner i leveren er at filtrere kobber , og slippe af med den overskydende .

Symptomer på Wilson sygdom

Den betingelse er til stede ved fødslen , men de fleste mennesker ikke oplever nogen symptomer, indtil de er mellem alderen fra 6 til 20 . Et par mennesker indberette deres første symptomer endnu senere end det . Det mest almindelige symptom er Kayser-Fleischer ringe . Disse er rusten-brune farvede ringe omkring iris og hornhinden i øjet . Andre symptomer omfatter hævelse af leveren eller milten , gulsot-en betingelse , der forvandler huden eller øjnene gul-hævelse af benene eller maven , hud , der begynder at få blå mærker let eller træthed

Behandlinger

Nogle skjoldbruskkirtlen . forhold kræver medicin for at hjælpe skjoldbruskkirtlen fungere korrekt . Hvis medicinen ikke hjælper i hyperthyroid patienter , kan stråling ordineres til at mindske funktion af kirtlen . Nogle gange kan en thyroidektomi er nødvendig . En thyroidektomi er kirurgisk fjernelse af skjoldbruskkirtlen . Behandlinger også variere med Wilson sygdom . Hvis de behandles , er det normalt ikke dødelig . Nogle medikamenter også hjælpe patienter med Wilson 's . Zink , en anden mikronæringsstoffer , kan blokere for optagelsen af kobber . Normalt , er en lav kobber kost også ordineret . I sjældne tilfælde kan en levertransplantation er nødvendig.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------