Position: hotel888 > 9 >

hvad der sker med huden i en fedt brænde ?

   Smør forbrændinger er en fælles køkken fare , især når børnene kører rundt i huset . Fedt forbrændinger kan rangere fra mindre , overfladiske sår , der kan tages hånd om i hjemmet , til langt mere alvorlige skader, som har brug for professionel medicinsk behandling. Det er vigtigt at identificere , hvilken type sår du har at gøre med , når en fedt brænder opstår , og hvordan man skal behandle det

Statistik


Et gennemsnit på 6. 000 personer er indlagt til brandsår hvert år i USA , og mere end 60. 000 besøg skadestuer for en brænder relateret skade årligt . Hannerne er mere end dobbelt så tilbøjelige til at lide af brandsår end hunner , og et flertal af disse er arbejdsskader , der sker med mænd i 20'erne . Børn er den anden mest sandsynlige brænde ofre , og de er mest tilbøjelige til at blive såret af varm væske eller varme overflader , såsom radiatorer og varmeapparater .

Typer af Burns


Uanset hvad årsagen er, fedt eller andet, forbrændinger kommer i varierende grad . Afhængigt af alvorligheden af den skade , er brandsår kategoriseret i første -, anden- og tredje-grads forbrændinger .

En første grads forbrænding er den mildeste form af forbrændinger , og er begrænset til det øverste lag af huden . Sådan en brænder vil udstille symptomer på rødme , smerter og mindre hævelse , ifølge KidsHealth. org . Huden vil ikke blister , men vil være smertefuld , tør og bliver hvide ved berøring .

Hud , der har lidt et andengrads forbrænding vil blive kvæstet gennem lagene under det øverste af huden . Skin fra disse forbrændinger vil vende lyse rødt , føler ekstremt smertefuld , og blister . Sommetider blærer vil bryde åbne , afslører en våd udseende område , der er kirsebærrød farve. Dette våde område er plasma siver ud fra såret . Sommetider andengrads forbrændinger er forveksles første grads forbrændinger , fordi huden ikke blisterpakningen før en dag eller to efter den oprindelige skade .

tredje grad forbrændinger er de mest alvorlige former for brandsår, og der sker, når alle lag af hud og væv nedenunder er blevet skadet . Skin lider af en tredje grad brænde vises tørre og kigge voksagtige hvide , læderagtige , brune eller forkullede . Området vil føle grove , og kan kun føle følelsesløs ved første på grund af skader på nerver . Hud , der har lidt et tredje grad brænde såret er normalt fuldstændig ødelagt , uden chance for at regenerere sig selv , hvilket betyder en hud transplantat kirurgi vil være nødvendige for at hjælpe området helbrede .

Behandling


At behandle en første grads brænde , bør tøj straks fjernes fra det forbrændte område , og køligt ( ikke koldt ) vand løbe over det. Hvis vand ikke er tilgængelig, en kølig væske eller en ren , kold komprimere er tilstrækkeligt til at holde over brænder for omkring tre til fem minutter . Is bør ikke anvendes til behandling af såret , da det kan forårsage mere skade . Aloe gel eller creme bør derefter anvendes på brænde , og gentages et par gange i løbet af dagen . Såret skal holdes rene og beskyttes med en steril gaze eller bandage i mindst 24 timer. Healing tid til en første grads forbrænding kan tage omkring 3-6 dage, og det yderste lag af huden i det forbrændte område kan skalle af i et eller to dage .

For anden grad eller tredje grads forbrændinger , akut lægehjælp skal søges omgående . I mellemtiden følger behandlingen planen for første grads forbrændinger . Men undgå kolde omslag i tilfælde , hvor den brænder dækker mere end 10 procent af en persons legeme , da det kan medføre, at ofrets kropstemperatur til at falde . Fjern smykker og tøj fra omkring brænde , bortset fra tøj , der sidder fast på huden , som bør overlades til medicinske fagfolk til at håndtere . Vær omhyggelig med at undgå at bryde nogen vabler , og dækker det berørte område med en ren klud eller ark , indtil hjælpen kommer .

For anden grad boller , kan helbredende tid tage op til tre uger eller mere , hvis der ikke er nogen infektion , og der bør ikke være meget ardannelse , hvis det berørte område er lille .

For tredje grads forbrændinger , den tid det tager at helbrede afhænger af, hvor stort det berørte område er , og hvor meget der skal behandles med hudtransplantation . Hudtransplantation udføres ved at tage en sund hud fra andre dele af kroppen og placere dem i løbet af de brandsår at hjælpe området helbrede .

Forebyggelse Fedt Burns

Slå pot håndtagene væk fra dig , mens du kokken at undgå uheld drikkepenge dem over .
Lad aldrig børn lege i køkkenet .
Hold aldrig et barn , mens madlavning .
Undgå at bruge duge eller store dækkeservietter som punkter på bordet kunne blive omstødt , når kluden er trukket på .

Andre fælles Burns

Udover fedt forbrændinger , andre brænder , at folk almindeligvis lider er skoldninger ( fra damp , varmt vand , spildt kaffe , varm mad , osv. ) , kontakt med flammer eller varme genstande ( ovne , pejse ) , kemiske forbrændinger ( spildt kemikalier såsom blegemiddel ) , elektriske forbrændinger , og overeksponering for solen.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------