Position: hotel888 > 9 >

rabies vaccination skud

   Rabies skyldes et virus, der overføres gennem bid af dyr, som allerede er blevet smittet . Sygdommen forårsager betændelse i hjernen og er meget dødbringende . Den rabies vaccine , skabt af en inaktiv rabies virus , der bruges til at forebygge fremtidige rabies infektion og for at forhindre, at sygdommen udvikler sig i mennesker og dyr , der har været udsat for virus

Statistik


I USA , rabies er en ekstremt sjælden sygdom hos mennesker . Det er altid dødelig , men der har kun været 55 dokumenterede tilfælde i USA from1990 til 2009 . I de mindre udviklede dele af verden , dog rabies er mere almindeligt . Overalt i verden , dør i gennemsnit 55. 000 mennesker fra rabies hvert år , ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse .

Symptomer


Ofre plejer ikke oplever symptomer for de første to til 12 uger efter at pådrage sig rabies virus . Efter dette tidspunkt kendt som inkubationstid , begynder patienterne at opleve influenzalignende symptomer så har feber , hovedpine og smerter . Efterhånden som sygdommen skrider frem , patienter udvikler mere alvorlige symptomer som kramper og hallucinationer . Sygdommen i sidste ende fører til koma og død . Hvis rabies vaccinen ikke gives til at forebygge udviklingen af sygdommen inden for 48 timer efter første kontakt med virussen , rabies er altid dødelig .

Forebyggelse


Rabiesvaccinering normalt administreres som en forebyggende foranstaltning for mennesker , der regelmæssigt kommer i kontakt med sygdommen . Mennesker, især udsatte er dem, der arbejder med eller omkring dyr og videnskabsfolk , der studerer og håndtere sygdommen . CDC tyder på, at den forebyggende vaccine gives i tre doser , fordelt en uge fra hinanden .

Rabiesvaccinering kan også gives efter en person har været bidt af et vildt dyr . Hvis skadelidte ikke tidligere var vaccineret , CDC tyder på, at rabies vaccinen gives i fire doser . Hvis patienten er blevet vaccineret , CDC foreslår kun to doser . Den første dosis af vaccinen bør gives senest 48 timer efter den første kontakt.

Side Effects

Mens bivirkninger af rabies vaccine er sjældne , et par folk oplever milde til moderate bivirkninger . De mest almindelige rapporterede til CDC er hovedpine , smerter , kvalme og kløe på eller omkring det sted, hvor injektionen . Mere alvorlige symptomer omfatter feber , nældefeber og ledsmerter .

Vacciner til Aminals

Pattedyr er de eneste dyr i fare for rabies . Proceduren for vaccination af dyr svarer til proceduren for vaccination af mennesker . Alle pattedyr , der holdes som kæledyr bør vaccineres så snart som muligt efter fødslen . Dyr bør løbende vaccineres i løbet af deres liv for at sikre immunisering . Hvis et kæledyr , som tidligere er vaccineret , er bidt af et dyr inficeret med rabies , bør kæledyr modtage endnu en dosis af vaccinen med det samme . Hvis kæledyret aldrig er blevet vaccineret , kan det være nødvendigt at blive holdt i isolation i seks måneder .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------