Position: sygdoms > 9 >

helvedesild & overgangsalderen

   Både helvedesild og overgangsalder påvirke visse befolkningsgrupper i samfundet . De er dog ikke , tilsluttet. Overgangsalderen er en naturlig del af befolkningens aldring, og kun rammer kvinder . Helvedesild rammer begge køn ligeligt , og normalt sker efter det fyldte halvtreds . Chancer for at pådrage sig sygdommen stigningen ti gange i en alder af tres . Det eneste , der overgangsalderen og helvedesild har til fælles , er opdagelsen af et nyt lægemiddel , der bruges til behandling af fibromyalgi

Helvedesild


Shingles forårsaget af den samme virus , der forårsager skoldkopper . Hvis nogen havde skoldkopper som barn , kan det ligge i dvale , og i en tid , når den person immunsystem kan blive kompromitteret , kan sygdommen igen som helvedesild . Det påvirker nerveender , og forårsager blærer , som til sidst bryder ud og forårsage alvorlige smerter. Det ar efter at vabler har tørret er som en lilla udslæt . Det kan vare flere måneder , giver anledning til stor ubehag . Det viser sig på den ene side af kroppen , normalt ribben eller ryg , men det kan påvirke ansigtet og området omkring øjet .

Overgangsalderen


Overgangsalderen begynder omkring en alder af 40 og kan fortsætte i 10 år . En kvinde siges at have oplevet overgangsalderen , når menstruationen ophører i et år . I løbet af denne tid, hun kan opleve hedeture , stress , depression , humørsvingninger , tørhed i øjnene og vagina . Stress kan forårsage immunsystemet til at blive påvirket og mere sårbare over for sygdomme .

Overvejelser


Shingles kan være svære for en person , der lider af kræft eller HIV , og det kan vende tilbage på grund af den svækkede immunforsvar . Den virus smitter indtil skorper vist, så det er bedst at holde sig væk fra børn , fordi de kan kontrakten skoldkopper . Overgangsalderen kan forårsage andre forhold, herunder svækket knoglerne , der fører til osteoporose , hjertesygdom , højt kolesterol og urinvejsinfektioner . Der er hormonbehandling , der skal undersøges , fordi de kan bære risikoen for blodpropper , slagtilfælde og kræft .

Behandling

Antiviral medicin kan bruges i de tidlige stadier af helvedesild , der kan mindske virkningerne af sygdommen . Der er også en vaccine til personer over tres .
Motion , meditation , massage og aerobic er et par ting, som en kvinde kan gøre for at lindre hedeture , stress og irritabilitet . Læger vil gerne ordinere hormonbehandling for at undgå forhold, der kan være forårsaget som en følge af overgangsalderen .

dobbelt behandling

En ny medicin , der bruges til behandling af fibromyalgi har vist sig at være en fordel for overgangsalderen , og helvedesild ramte . De generiske lægemidler , pregabalin , kan reducere smerter forbundet med helvedesild , der fortsat godt forbi helbredende tid for læsioner , ( postherpetisk neuralgi ) . I nogle tilfælde smerter kan fortsætte i et år og op til ti i sjældne tilfælde . Forskere på Mayo Clinic rapporten , at stoffet også kan lindre sværhedsgraden af hedeture og frekvens med 20 procent .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------