Position: sygdoms > 9 >

hvad er coco kinin ?

   Coco-kinin har længe været berømt for sin medicinske egenskaber . Ud over den smertelindrende og febernedsættende egenskaber , som denne krystallinsk alkaloid , er kokos-kinin nok bedst kendt som en behandling for nogle resistente former for malaria

Historie


Ved tilsætning af vand til jorden op bark af Cinchona træet , indianere i Peru oprindeligt brugt coco-kinin at gøre tonic vand , der ville hjælpe med at stoppe den rystende , at skyldes kolde temperaturer . Siden da har coco-kinin blevet mere anerkendt som en ekstrakt , der bruges primært i behandlingen af malaria . Faktisk er coco-kinin menes at have spillet en væsentlig rolle i koloniseringen af Afrika , da ekstraktet var i stand til drastisk at øge chancerne for overlevelse for enhver europæere , der kom over til kontinentet .

Funktion


Plasmodium falciparum malaria er en resistent form af malaria , der vil ofte resultere i døden, hvis de ikke behandles korrekt . Mens de nøjagtige mekanismer bag coco-kinin ` s malaria virkninger endnu ikke helt forstået , ekstraktet er kendt for at besidde de egenskaber af en svag base . Som en følge heraf er coco-kinin i stand til at samle ind i maden vacuoles af Plasmodium og dermed hæmme hæm polymerase aktivitet i parasitten

Side Effects


Cinchonism er en tilstand, som kan resultere i at bruge coco-kinin . Symptomer på den betingelse omfatter svedige hud , forstyrrelser i hjerterytmen , sløret syn , mavesmerter , udslæt og hovedpine . Cinchonism kan skyldes både store og terapeutiske doser af coco-kinin .

Misforståelser

I modsætning til en udbredt tro , coco-kinin er ikke meget nyttig som en metode til abort . Faktisk faktisk Verdenssundhedsorganisationen anbefaler coco-kinin som den første linje i forsvaret for gravide kvinder, der lider af ukomplicerede tilfælde af malaria .

Syntetisk Kinin

Som Cinchona træet er den eneste praktiske kilde til naturlige kinin Det er overraskende, at forskerne har forsøgt at kunstigt genskabe det stof i et laboratorium indstilling . Men det var ikke før 1944 , at to amerikanske kemikere af navnene på RB Woodward og WE Doering var i stand til formelt at gøre det første syntetiske kinin prøver . Siden den tid har mere raffinerede metoder været i stand til at producere bedre syntetisk kinin prøver , men i økonomisk henseende , få kinin fra dens naturlig kilde stadig giver mest mening .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------