Position: sygdoms > 9 >

hvordan leveren fungerer i fordøjelsessystemet ?

  

Bile Produktion


En af de vigtigste funktioner i leveren er produktionen af galde . Bile er vigtig for fordøjelsen af fedtstoffer . Fedtstoffer er primært fedtet og hydrofobe , hvilket betyder, at de ikke opløses godt i vand eller vand-baserede løsninger . Fordi væsken i maven og tarmene indeholder en masse vand , fedt , der forbruges i kosten tendens til at holde sammen i store perler for at minimere mængden af kontakt , den har med vand . Galde hjælper til at bryde op på disse perler , fordi det har dele, der spiller godt sammen med fedt og dele , der spiller godt sammen med vand , hovedsagelig danner en bro mellem de fedtstoffer og deres miljø . Dette gør det muligt fedt at være mere let absorberes af tarmene .

toksinvåben Metabolisme


Den lever også kan spille en rolle i fordøjelsessystemet af den måde , at den filtrerer giftstoffer . Nogle ting at fordøjelsessystemet absorberer kan ophobes i blodet og forgifter væv i fordøjelseskanalen eller andre organer . Leveren er et af de vigtigste områder , hvor toksiner og andre ting er brudt ned ( en proces, der kaldes stofskifte ) . Dette er en anden måde , hvorpå leveren interagerer med fordøjelsessystemet --- ved metaboliske nogle af de næringsstoffer og kemikalier , som det absorberer . For eksempel spiller leveren en stor rolle i den måde fordøjelsessystemet håndterer alkohol , ved at hjælpe processen og eliminere de kemiske .

Blood Sugar


En anden funktion af leveren er , hvordan det fungerer med fordøjelsessystemet at modulere mængden af sukker i blodet . Når fordøjelsessystemet absorberer overskydende sukker i form af glukose , kan leveren tage noget af denne energi og omdanne det til en yderst kompakt kulhydrat kaldet glykogen . Dette gør det muligt for leveren til at opbevare overskydende sukker , når det er blevet indtaget . I perioder, hvor fordøjelsessystemet er ikke absorbere sukker , kan glykogen omdannes til glukose og bruges til at holde blodsukkeret højt-selv i tider med hungersnød .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------