Position: sygdoms > 9 >

tegn på HEP c

   Hepatitis betyder en betændelse i leveren . Leveren bliver betændt som regel som følge af infektion med et virus . Et af disse vira er hepatitis C-virus . Ifølge NIH , er omkring fire millioner mennesker i USA inficeret med hepatitis C på ethvert givet tidspunkt . Hepatitis C kan give symptomer som en følge af infektion , og da det skader leveren .

influenzalignende symptomer


Fordi hepatitis C er forårsaget af en virusinfektion , mange af dens tidligste symptomer er meget lig dem, forårsaget af andre virus , som f. eks influenza . Derfor , de første symptomer på hepatitis C er feber , kulderystelser , kvalme og mavesmerter . Fordi hepatitis C tendens til at påvirke leveren , kan mavesmerter kan lokaliseres på højre side af kroppen , fordi leveren kan blive betændt og øm . Dette kan også medføre leveren for at få større og håndgribelig med minimal pres på højre side af maven .

Gulsot


Som hepatitis C udvikler sig , kan leveren blive beskadiget . Dette fører til højere end normale mængder af et protein kaldet bilirubin , der frigives i blodet . Bilirubin i blodet kan føre til en tilstand kaldet gulsot , hvilket får huden og det hvide i øjnene for at udvikle en karakteristisk gul farve. Denne gulfarvning farve er et tegn på alvorlig leverskade .

leversvigt


Når hepatitis C udvikler sig i sin afsluttende fase , bliver leveren alvorligt beskadiget , hvilket fører til skrumpelever . Dette forårsager svær leverdysfunktion . Fordi en af de funktioner i leveren er at skabe de proteiner , der fører til blodpropper , patienter med levercirrhose vil have en tendens til at bløde , da deres blod ikke størkne ordentligt . Leveren øvrige primære funktion er at fjerne giftstoffer fra blodet . Hvis leveren svigter som følge af skrumpelever , vil toksiner ophobes i blodet , hvilket kan føre til en coma eller i sidste ende død.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------